Verstappen: Ne razmišljam o povijesnim bitkama bivših vozača

Max Verstappen stiže na VN Mexico Cityja s 12 bodova prednosti u odnosu na Lewisa Hamiltona. U najavi utrke opet je pričao o tome osjeća li pritisak, a komentirao je i izjavu Tota Wolffa o eventualnom sudaru dvojice kandidata za naslov u stilu nekadašnjeg obračuna Senne i Prosta.

Uoči današnjeg izlaska na stazu braće Rodriguez u Mexico Cityju, kandidati za naslov imali su uobičajeni susret s predstavnicima sedme sile. Lewis Hamilton je u svom razgovoru s novinarima govorio o pritisku kojeg Max Verstappen osjeća zbog toga što još uvijek nije osvojio naslov prvaka.

Nizozemac je imao priliku odgovoriti na to i još je jednom poručio da te priče o pritisku za njega ne “drže vodu”.

“Meni se sviđa to što radim, znate. To onda umanjuje pritisak. Nije da sam prvi put u borbi za naslov prvaka. Da, prvi put u Formuli 1, ali ne prvi put u životu. Stvari se tu ne mijenjaju jer trebate pobijediti, a to je ono što sam činio u prošlosti i čemu težim sada.”

“Kao što sam već govorio na prethodnim utrkama. Kad je bolid sposoban za pobjedu, ja ću pobijediti. Ako nije sposoban za pobjede, neću.”

Pitali su Verstappena i za komentar Wolffove izjave o tome da bi sezona mogla završiti sudarom u Abu Dhabiju, ako će finale odlučivati o prvaku, kao što je to u prošlosti bio slučaj između Senne i Prosta primjerice, u Japanu 1989.

“Stvarno ne razmišljam o prijašnjim povijesnim bitkama između dvojice vozača, što su oni činili. To je prošlost. Fokusiran sam na ono što trebam činiti na stazi i kako to činiti najbolje što mogu. Na kraju dana, tako se i pobjeđuje u prvenstvu. Trebate pokušati ugrabiti što više dostupnih bodova i naravno, nastojati pobijediti vašeg rivala”, izjavio je Nizozemac.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west 044

A i nije baš da imaš s čim razmišljat!!!

west 044

Možda ima malo više mozga od tebe , al i to je jako malo!!!

George

Ljubomora i gorčina posljedično mogu teško oštetiti jednjak i želudac

west 044

To govoriš iz osobnog iskustva,jel!?

Related Posts