Verstappen: Mučimo se više nego inače

Max Verstappen je izjavio da se Red Bull muči više nego je uobičajeno na VN Katara. Njegov glavni konkurent za naslov prvaka je dominantno osvojio najbolju startnu poziciju, dok Nizozemac nije imao baš dobar vikend. Nastavili su se problemi sa stražnjim krilom u Red Bullu sve do kvalifikacija.

No, nada se kako će sa druge startne pozicije moći izvući nešto više u utrci. Do zadnjeg dijela kvalifikacija je po vremenima bio vrlo blizu Lewisa Hamiltona, no na kraju je ipak razlika bila osjetnija – 0.455 sekundi između dva rivala u korist Britanca.

Uz to, vikend je za Red Bull postao još gori jer Sergio Perez, i to na mekim gumama, nije uspio proći u Q3. Zbog svega toga Verstappen priznaje kako situacija nije idealna.

“Mislim da nam nedostaje brzine. Bilo nam je vrlo nezgodno. U kvalifikacijama, mogli ste vidjeti da Checo nije ni ušao u Q3. To nam samo govori da se mučimo više nego inače.”

“No, ipak, drugo mjesto nam pruža šansu, sve je otvoreno. Mislim da se možemo boriti za više,” izjavio je Max.

Brza priroda staze u Kataru, te nedostatak zavoja s jakim kočenjem, znače da će biti vrlo malo prilika za pretjecanje. Iako mnogi misle da će utrka biti riješena već nakon prvog zavoja, Verstappen ipak ostavlja prostor eventualnim prilikama tijekom utrke.

“Teško je prognozirati jer se nikad nismo ovdje utrkivali, te je mnogo nepoznanica. Ali mislim da ne treba previše misliti o tim stvarima. Moramo poraditi na startu, a onda ćemo vidjeti gdje ćemo završiti,” dodao je Verstappen.

Trenutno Verstappen ima 14 bodova prednosti ispred Hamiltona, s tri utrke do kraja.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dudolinjo

Malo sam van tih događaja
Zar Luis nije imao 4 boda prednosti ispred MAXA a sad je 14
Bio bi zahvalan za objašnjenje

Gigi

A jadan hrpa problema i starta “tek” drugi. Zanimljivo mi je kako nitko ne komentira nista a da to izjavi Hamilton vec bi bilo 20 komentara kako samo place i da mu sve smeta.

papaya

I vise nego zamljivo

Related Posts