Szafnauer demantirao glasine o prelasku u Alpine

Medijskim prostorom nedavno su se proširile glasine o navodnom prelasku Otmara Szafnauera, aktualnog šefa momčadi Aston Martin Cognizant F1 Team, u redove francuskog Alpinea. On tvrdi da te informacije nisu bazirane na činjenicama.

Uoči Velike nagrade Sao Paula u Brazilu zakotrljala se priča kako će Otmar Szafnauer preuzeti jednu od vodećih uloga u momčadi Alpine.

Szafnauer je počeo raditi u Formuli 1 s momčadi British American Racing. Kasnije je to postala Hondina momčad, a Otmar se pridružio ekipi Force India 2009. pa devet godina kasnije postao i čelni čovjek momčadi, nakon što je istu preuzeo konzorcij Lawrencea Strolla. Momčad je postala Racing Point, a od ove godine nosi naziv Aston Martin.

Ulogu šefa momčadi i dalje obnaša Szafnauer, koji je odlučio reagirati na medijske napise o njegovom odlasku u redove francuskog Alpinea.

“Osoblje iz odjela komunikacija Aston Martin Cognizant F1 Teama ispravno se obratilo javnosti preko glasnogovornika, ističući da su glasine o mom prelasku u Alpine F1 Team isključivo nagađanja te da se to neće dodatno komentirati.”

“Međutim, od tada su te glasine senzacionalistički objavljene na određenim stranicama i pokrenule lavinu pogrešnih informacija. Zato sam donio odluku proaktivno potvrditi da su te glasine isključivo medijska nagađanja i da nisu bazirane na činjenicama”, poručio je Szafnauer preko svog Instagram profila.

Aston Martin i Alpine susjedi su na ljestvici konstruktora. Francuska je momčad šesta i ima 38 bodova više od sedmoplasiranog Aston Martina. Je li ova priča doista čista fikcija ili ipak vrijedi ona izreka “gdje ima dima, ima i vatre”, vidjet ćemo u narednim tjednima.

Related Posts