Russellu pet mjesta kazne u Meksiku zbog promjene mjenjača

Britančev Williams upao je u probleme na slobodnim treninzima u petak, što je prisililo momčad na dvostruku promjenu mjenjača…

Na prvom slobodnom treningu George Russell je imao problema s mjenjačem koji je inače namijenjen za treninge. Zbog toga je momčad Williamsa već nakon prvog treninga u bolid stavila mjenjač namijenjen za utrku. Međutim, ni taj nije izdržao do kraja dana.

Russell se nakon instalacijskog kruga morao vratiti u boks i propustiti praktično cijeli trening, a kad je momčad ustanovila da se taj mjenjač ne može osposobiti za nastavak vikenda, nije preostalo ništa drugo nego staviti novi.

Ta će zamjena mjenjača britanskom vozaču donijeti i kaznu od pet mjesta na startnom gridu, a na prošloj utrci u SAD-u je startao sa začelja zbog promjene pogonske jedinice.

“Neobično, susreli smo se s uzastopnim problemima na mjenjaču tijekom dana, što za posljedicu ima korištenje novog mjenjača i kaznu za start utrke. Nije idealno, ali u nedjelju se dijele bodovi”, komentirao je Russell.

“S druge strane, prvi trening je bio dobar za nas. Bolid se dobro ponašao, pronašao sam pristojan ritam i pokazali smo dobru brzinu u simulaciji utrke. To će biti ključno jer velika nadmorska visina dosta otežava hlađenje kočnica i motora. Ako ćemo u tome biti uspješni, onda mislim da možemo biti u dobroj poziciji za utrku.”

Iz Williamsa su objavili da problemi na mjenjačima nisu bili iste prirode.

“Imali smo problema danas i to nam je poremetilo program, posebno na drugom treningu. Našli smo kvar na Georgeovom mjenjaču nakon prvog treninga, a onda drukčiju vrstu kvara već pri prvom izlasku na stazu za vrijeme drugog treninga.”

“Smanjili smo vožnju i za Nicholasa, dok nismo otkrili u čemu je problem, kako ne bi on doživio istu sudbinu. George će dobiti novi mjenjač i kaznu za nedjelju. Frustrirajuće je, ali barem se dogodilo danas, a ne u utrci”, rekao je Dave Robson, Williamsov šef za performanse bolida.

U poretku vozača Russell drži 15. mjesto sa 16 osvojenih bodova, a zaostaje četiri boda za Yukijem Tsunodom.

Related Posts