Russell prvi put sporiji od Latifija: Moje najgore kvalifikacije u 2021.

Nicholas Latifi konačno je dočekao kvalifikacije u kojima je uspio pobijediti svog momčadskog kolegu…

Gledajući samo tradicionalne kvalifikacije, ne uključujući ovogodišnje kvalifikacijske sprint utrke, George Russell je imao skor 54-0 protiv svojih momčadskih kolega u WilliamsuRoberta Kubice u 2019. i Nicholasa Latifija u prošloj i ovoj sezoni. Međutim, nizu je došao kraj.

U petak, u kvalifikacijama Velike nagrade Sao Paula, vozači Williamsa završili su nastup već u Q1 vrlo lošim rezultatima. Nešto zadovoljniji ipak može biti Latifi, koji će današnji sprint početi sa 17. pozicije, dok je Russell bio tek 18. Bilo je to veliko razočaranje za mladog Britanca koji je ove sezone znao ulaziti i u Q3, a ovo mu je tek drugo ispadanje u prvoj rundi ove sezone.

“Nije bilo nimalo lagano, da budem iskren. Jednostavno nisam uspio postići funkcioniranje guma ni bolida. Malo je bilo vjetra na stazi, što nam stvarno nije išlo u prilog i nisam imao pravi osjećaj”, komentirao je nakon kvalifikacija Russell.

“Bez obzira na to, Nicholas je napravio stvarno dobar krug i završio ispred mene. Kao momčad smo prilično spori ovog vikenda. Tri desetinke od ulaska u Q2, to je tek drugi put u 19 utrka da nismo prošli u Q2, a morat ćemo opet pronaći tu formu. Mislim, na Silverstoneu sam imao svoje najbolje kvalifikacije ove godine, a ovo su očito bile najgore.”

Iako je konačno uspio biti brži od momčadskog kolege, nije ni Latifi bio pretjerano zadovoljan svojim nastupom.

“Naravno da je lijepo biti ispred Georgea, ali ne mogu baš pronaći neku zadovoljštinu u ovim kvalifikacijama. Mislim da kao momčad nismo imali dovoljno brzine i mučili smo se još od prvog treninga. Jednostavno nisam imao pravi osjećaj u bolidu i iako smo očekivali neke poteškoće na ovoj stazi, mislim da ne u ovoj mjeri.”

“Volio bih da sam uspio proći u Q2. Krug je bio pomalo neuredan, nije bio moj najbolji krug, ali mučimo se s balansom bolida. Imamo još nekoliko utrka u kojima trebamo pokušati napraviti napredak pa vidjet ćemo što možemo”, poručio je Kanađanin.

Williams još uvijek drži osmo mjesto u poretku konstruktora, što je popriličan uspjeh za momčad koja je u prethodnim sezonama bila čvrsto na začelju. Ipak, Alfa Romeo još uvijek prijeti. Razlika je 12 bodova, a Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi u petak su uspjeli proći u Q2 i imat će bolje startne pozicije za subotnji sprint.

Related Posts