Ricciardo: Ovo je frustrirajuće

Vozači i navijači Mclarena neće po dobrom pamtiti ovogodišnju utrku u Meksiku. Mclaren je iz Meksika otišao sa svega jednim bodom u džepu, a njihov najveći konkurent Ferrari je napravio prednost od 13,5 bodova.

Nakon kontakta s Valtterijem Bottasom u prvom zavoju, Daniel Ricciardo je izgubio priliku za dobru utrku u Meksiku. Ricciardo je na startu imao izvrsnu reakciju. Startao je sedmi, no ubrzo je prestigao Ferrari i AlphaTauri, pa u prvi zavoj ulazi poravnat s Perezovim Red Bullom. Zatim dolazi do nesretnog kontakta s vozačem Mercedesa, a obojica vozača su pala toliko nisko da više nisu mogli doseći bodove.

„Imao sam dobro lansiranje sa starta i slipstream. Izgledao sam poprilično dobro. Bio sam uz Pereza prilikom ulaska u prvi zavoj, no tada sam imao lock-up i k tome pokupio Bottasa. Iako je utrka završena još se uvijek osjećam loše, no budući da sam vidio snimku starta, osjećam se malo bolje.“

„Izgledalo je kao da sam se prekočio prije ulazne točke, Valtteri je ušao kako bi zatvorio vrh zavoja, prilikom toga sam ga pokupio. To je bio puno manji kontakt, nego što sam mislio.”

“Frustrirajuće je ovo. Takva je priroda sporta i incidenti u prvom krugu se mogu očekivati. Automobili su prilično krhki i dovoljno je da zavoj pogodiš pod krivim kutom i mnoge se stvari pokvare. Valtteri, oprosti. To je razočaravajući, a ponekad i tužni dio sporta“, svoje viđenje kontakta iznio je Daniel Ricciardo.

Ricciardov momčadski kolega Lando Norris je utrku započeo s 18. mjesta zbog kazne radi promjene motora. Britanac je stigao i do sedme pozicije, no nakon odrađene promjene guma i borbe u 45. krugu, Lando je završio na desetom mjestu. Time je prikupio jedan bod, a napretkom s P18 na P10 je bio zadovoljan. To je prema njemu bilo najbolje što su mogli učiniti.

„Sretan sam. Deseto mjesto ne zvuči baš dobro, ali sam sretan. Mislim da danas nisam niti mogao učiniti puno više. Bilo je teško pretjecati i prići blizu. Mislim da sam napravio dobar posao.“

Jedan bod je ipak više od nule. Malo je gorčina, ali to je najbolje što smo mogli učiniti, pa moram biti zadovoljan s time. Imamo puno posla, Ferrari je danas zaista bio u višoj ligi. Težak dan“, navodi Norris.

Ovo je za Mclaren najlošija utrka još od VN Nizozemske gdje su također prikupili samo jedan bod. Ferrari je u posljednje vrijeme u odličnoj formi, a petim i šestim mjestom u Meksiku su prikupili 18 bodova. U momčadskoj borbi za treće mjesto poretka Ferrari ima prednost od 13,5 bodova.

Related Posts