Odbijena žalba Mercedesa na incident iz Brazila!

Napad Lewisa Hamiltona na vodstvo Maxa Verstappena koji se dogodio u 48. krugu utrke za VN Sao Paula, a kojeg je Max diskutabilno obranio, tek danas je dobio svoj epilog.

Ponovimo, na prilazu u zavoj broj 4, Max je išao na lijevu (unutarnju) stranu staze, dok je Lewis napadao s vanjske strane. Mercedesov je bolid u jednom trenutku bio malo ispred, no veoma kasnim kočenjem Nizozemac je branio svoju poziciju. Obojica su otišli van staze pa se vratili bez promjena u poretku – broj 33 ispred broja 44. Možete se prisjetiti te situacije u videu ispod.

Suci su incident uočili, no procijenili da istraga nije potrebna, a samim time ni kazna za Red Bullovog vozača. Silno je to naljutilo Mercedesovu ekipu, koja je smatrala da je ta obrana bila preagresivna i da je Verstappen zaslužio kaznu. Takvo mišljenje odlučili su u utorak konkretizirati traženjem revizije cijelog slučaja, nakon objave dodatnih snimki incidenta.

Danas je donesena odluka kako incident ostaje pri stanju u kakvom je bio i tijekom utrke – bez daljnjih sankcija i kazni. Suci su zaključili da novi video dokazi nisu značajni da bi doveli do nove odluke.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
White Lion

Ajmo biti iskreni i priznati napokon da je Max ovdje trazio kontakt i pokusaj izbacivanja Hamiltona iz utrke no sad je ocito da su F1 i FIA zauzeli stranu.
Ovo je sramotno jer se za ovo kaznjavalo sve osim Maxa kojem je dopusteno udaranje protivnika koji ga zele prestici i koji ima povijest ovakvih prljavih poteza

Fittipaldi1946

Tu se ne radi samo o Hamiltonu nego i o svim ostalim vozačima koji su ove godine dobili kazne za slične stvari.Da tu nešto smrdi dokaz su i činjenice da jedino Verstapen nije dobio kaznu za svoje ponašanje na stazi a svi ostali jesu.Kad već spominjete Silverstone i tamo je Hamilton dobio kaznu.Kaže kolega da ne bi bilo fer da ga kazne poslije utrke a još je jednije u današnje vrijeme i tehnologiju koju posjeduje FIA izjaviti da nemaju snimku sa same staze.Jeli bi bilo normalnije da su nakon tjeda dana Maxa kaznili.Takve stvari se rješavaju za vrijeme utrke dok… Read more »

robif

Mislim da nebi bilo fer nekoga naknadno kaznit,a suci ko suci,čisti amaterizam,GODINAMA .Takvih situacija je bilo i bit če.Netko plati,netko ne,ali tako je isto i u prometu sa svima nama.Netko nagrabusi zbog mobitela,cuge ili brzine po prvi put,a netko to redovito radi pa ništa. Bioje bio na pravom mjesto u pravo vrijeme,a jeb…a..

Yukihonda

Ne sumnjam u u konstrutorski naslov Merca… I svjetski naslov Maxa.😜😜😜….

Desmosedici

Kad ovo pročitam ne mogu a da se ne sjetim Montreala 2019. kada je Sebu ukradena pobjeda za mnogo benigniji prekršaj..to je bila zapravo samo Sebova dekoncetracija i pogreška na svoju štetu..ipak je kažnjen..ukradena mu je čista pobjeda.

147 kt

👍

neki veteran

Dobra poruka sudaca svima da se takvi trikovi mogu primijeniti kad im je potrebno za obranu pozicije.

LUTHER

bilo bi idiotski da su ovo naknadno kaznili..onda bi dodalo na težini stvar da se povlađuje mercedesu..a drugo.. kaj je onda sa silverstoneom?

neki veteran

Prvo; to je samo slična situacija, u trkaćim smislu drugacija;sa namjerom da pređe Maxa ,ali naravno Max je nedodirljiv,njega se ne smije prelaziti ,i jedan zanemaren detalj..Max i nije očekivalo da će LH krenuti u onaj zavoj bez kompromisa.
Drugo; LH je za taj potez dobio kaznu.

1borna

Bilo bi žalosno da na kraju sezone Mercedes odnosno Hamilton pobijedi za zelenim stolom, to im zaista ne bi trebalo!

Lewis8

Ako žele biti prvi recept je jednostavan – sve tri pobjede.

Related Posts