Hamilton: Ništa Mercedes tu nije mogao učiniti

Vozači Mercedesa su zauzeli prvi startni red na startu nedjeljne VN Mexico Citya, ali su izgubili prednost već u prvom zavoju kada ih je Max Verstappen prošao s vanjske strane i preuzeo vodstvo.

Valtteri Bottas, koji je startao prvi, je zatim pao na dno poretka nakon što ga je Daniel Ricciardo udario također u prvom zavoju, prepustivši ga utrci izvan bodova. Na kraju je završio kao 15.

Hamilton nije uspio držati korak s Verstappenom na čelu, ali je uspio izdržati pritisak Sergia Pereza u drugom Red Bullu u završnim krugovima i održao se na drugom mjestu.

Bottas je ipak napravio najbrži krug u posljednjim trenucima utrke, otevši dodatni bod Verstappenu, ali je vodstvo Nizozemca ipak poraslo na 19 bodova s ​​četiri utrke do kraja ove godine.

Hamilton je zvučao utučeno preko timskog radija nakon što je parkirao svoj automobil na kraju utrke, rekavši momčadi:

“Dao sam sve. Jednostavno nisam imao tempo.”

Nakon što je čestitao pobjedniku utrke Maxu Verstappenu, Hamilton je rekao da danas jednostavno nisu imali tempo da se natječu s Red Bullom u Meksiku.

“Njihov auto je daleko superiorniji ovog vikenda i ne možemo ništa učiniti po tom pitanju. Dao sam apsolutno sve, i za veliku borbu sa Sergiom na kraju. Ali stvarno sam zahvalan što sam barem drugi”, rekao je Hamilton.

Da je Perez prošao Hamiltona, Verstappenovo bi vodstvo iznosilo 22 boda, zbog čega je postojao i određeni stupanj ograničavanja štete za Hamiltona. Govoreći o pritisku s kojim se suočio protiv Pereza, Hamilton je rekao:

“Imao sam to već mnogo puta, tako da je bilo lako izdržati. Ali, to samo pokazuje koliko je njihov auto bio brz, kada je Sergio bio tako blizu iza mene i mogao se toliko približiti.”

“Odradio je sjajan posao. Radio je pritisak i samo je nastavio. Ali, još uvijek sam stvarno uživao u utrci.”

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west 044

Nema predaje, jurnjava do kraja!!!

Lewis8

Da nije bilo Britanije i Mađarske jasno bi bio svima omjer snaga ove godine.

Max bi pobijedio sa 100 bodova prednosti. Najviše pobjeda, najviše poleova, najviše vodećih krugova (više od svih ostalih zajedno).

Samo od straha da neće opet Lewis dobiti ekipa je kroz sezonu cvilila kako je Merc i dalje najbrži.

B4c4

Samo da te citiram poslije kvala.
Volim ovaj poredak.

Lewis8

Haha, to je citiranje yukihonde. Nisi pratio.To su njegove riječi nakon FP.

Pratiteljcro

Max je brzi.

amadeus2022

Da Max ne vozi kao što vozi Hamilton bi se i ove godine prošetao prvenstvom. Ne misliš valjda da bi mu Perez bio konkurencija?

Baba_Vanga

Kme kme. Kao i uvijek

Yukihonda

pošteno to moram reći… Hom… u pravu si… ajde da i ti kontaš da ekipa nije kriva…

Related Posts