Gasly: Šokiran sam našom brzinom

Pierre Gasly je imao sjajan vikend na inauguralnoj VN Katara na stazi Losail. Sva tri treninga i kvalifikacije je završio među četvoricom najbržih, a prije utrke je stigla vijest kako su Verstappen i Bottas dobili kazne što je Gaslyja pomaknulo u prvi startni red. Nakon starta utrke sve je krenulo u lošem smjeru za Francuza, vrlo brzo je izgubio pozicije i pao u poretku, a strategijom zaustavljanja dva puta u boksu mogao je doći samo do 11. pozicije.

„Bilo je jako, jako frustrirajuće, jednostavno naša je brzina bila šokantna. U ovom trenutku stvarno nemamo odgovor na to. Pokušali smo se prvih par krugova držati blizu Fernanda (Alonsa). Jedva sam to uspijevao i onda smo nakon toga pokušali s agresivnom strategijom zaustavljanja dva puta u boksu, ali brzine jednostavno nije bilo“, započeo je Gasly.

„Bilo je šokantno. Pokušao sam pritiskati najjače što sam mogao u bolidu, ali i sa svježijim gumama od Fernanda, bio sam miljama daleko od njega dok je bio na korištenim gumama. Bilo je tako frustrirajuće.“

Gasly je rekao kako ne shvaća zašto su bili toliko spori i sumnja da su možda promjene na bolidu nakon kvalifikacija uzrok tome te odbacuje strategiju dvostrukog zaustavljanja kao razlog lošeg rezultata jer nikakva druga strategija ne bi pomogla.

„Promijenili smo prednje krilo i podnicu nakon jučerašnjeg incidenta u kvalifikacijama, ne znam je li to utjecalo. Koristili smo medium gume u kvalifikacijama koje smo koristili ponovo u utrci, ne znam je li i to imalo utjecaja. Moramo sve pregledati zato što sam stvarno jako pritiskao gume, a vremena krugova jednostavno nisu bila dobra danas.“

„Mogli smo imati pet zaustavljanja ili tri, dva, jedan, to nema veze. Iskreno, u pitanju je samo naša brzina. Bili smo jednostavno prespori i čak iza Seba (Vettela), nisam ga mogao proći. Nisam imao brzine tako da je jako, jako frustrirajuće.“

Alpha Tauri i Alpine vode veliku bitku za peto mjesto u poretku konstruktora. Ne osvajanjem bodova Gasly i Tsunoda su ugrozili priliku da se bore za to mjesto u završne dvije utrke jer su Alonso i Ocon završili treći, odnosno peti i svojoj momčadi donijeli prednost od 25 bodova.

„Ne razumijem kako se oba bolida mogu kvalificirati tako kako jesu u prvih 10 i imati dobru brzinu, a onda oboje padati u poretku tijekom cijele utrke i ne pokazivati znakove brzine. To je glavna stvar. Očito je to jako frustrirajuće kada vidiš gdje su završili vozači Alpinea, ali na kraju dana samo trebamo biti objektivni prema sebi. Napravili su puno bolji posao nego mi, i onda da, možemo im samo čestitati“, poručio je Gasly.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Šok i nevjerica! Ts!

Related Posts