Gasly: Napokon pomak nakon loših utrka

Stigavši ​​u Meksiko nakon što je osvojio samo osam bodova u prethodne četiri utrke, Gasly je odradio dobar posao u kvalifikacijama i zauzeo peto mjesto na startu utrke za VN Mexico Citya.

Gasly je potom s lakoćom naslijedio četvrtu poziciju nakon nevolja koje su zadesile Valtterija Bottasa u prvom zavoju, te zadržao Ferrari kako bi i završio na toj poziciji do kraja utrke.

“Izuzetno sam sretan, da. Bio je to fantastičan vikend, peti u kvalifikacijama i četvrti u utrci. Imao sam pod kontrolom Charlesa i mogao sam lagano održavati prednost cijelu utrku”, rekao je Gasly.

Upitan je li to posebno zadovoljavajuće nakon njegove nedavne loše forme, Gasly je odgovorio:

“Da, točno. Pogotovo u posljednje četiri utrke. Imali smo dva odustajanja, iako je tempo bio prisutan.”

“Ali, ovog vikenda napokon se poklopilo. U subotu smo bili odlični u kvalifikacijama, a tako i danas u utrci, te završili ispred dva Ferrarija.”

Gaslyjevih osvojenih 12 bodova znači da se njegov AlphaTauri izjednačio s momčadi Alpine u konstruktorskom poretku, pošto je Fernando Alonso osvojio samo dva boda s devetim mjestom.

“S Alpineom smo sada izjednačeni po bodovima. Tako da je moj osobni cilj pokloniti peto mjesto Franzu kako bi mogao dobiti lijep božićni dar na kraju godine!”

“Stoga ćemo se i dalje zalagati za to i raditi na tome kao momčad. Mislim da imamo svoje šanse i borit ćemo se do kraja”, rekao je Gasly.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Yukihonda

Lijepo Gasli od tebe… dobar vozač svaka ćast….

Related Posts