Gasly: Najbolji petak ove sezone

Prezadovoljan svojim prvim danom na stazi Losail u Kataru bio je Pierre Gasly. Sasvim opravdano jer vozač AlphaTaurija imao je drugo vrijeme na oba slobodna treninga.

Najbolje vrijeme prvog treninga bilo mu je 1:24,160. Odvozio je taj krug u završnici treninga i zaostao četiri desetinke za Maxom Verstappenom. Možda se tada činilo kako to i nije razlog za neki veliki optimizam jer ipak se radi samo o prvom treningu, no francuski je vozač sjajno odvozio i poslijepodnevnu sesiju.

Valtteri Bottas imao je najbolje vrijeme (1:23,148), a Pierre Gasly zaostao tek dvije desetinke sekunde i ostavio iza sebe obojicu kandidata za naslov prvaka. Vidjet ćemo u subotu koliko dobar može biti u kvalifikacijama, ali pilot AlphaTaurija opet potvrđuje izvrsnu formu.

“Bilo je odlično. Pozicija dva na oba treninga, to je bio vrlo dobar petak. Najbolji u ovoj sezoni do sada, tako da se osjećam odlično”, izjavio je u petak navečer Pierre.

“U bolidu zapravo nije tako lagano u ovim uvjetima, tako da zapravo ne mogu reći osjećam li da letimo, ali vremena krugova su stvarno dobra i to je pozitivno. Ipak, po pitanju balansa, možemo napraviti još više u subotu. Pokušat ćemo poraditi na tome.”

Gasly je ove sezone bodove osvajao na 13 od 19 utrka, ima i jedno postolje (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Da je Pierre u odličnoj formi, sugeriraju rezultati iz Meksika i Brazila. Na stazi braće Rodriguez u Mexico Cityju osvojio je četvrto mjesto, dok je na Interlagosu bio nešto sporiji pa završio utrku iza Ferrarijevih vozača, na sedmom mjestu.

Odrađuje izuzetan posao za AlphaTauri i drži svoju momčad u borbi protiv Alpinea za peto mjesto konstruktorskog poretka. Može li se možda u kvalifikacijama na Losailu umiješati među vozače Red Bulla i Mercedesa?

“Budimo objektivni. Znamo da Red Bull i Mercedes uvijek značajno povećaju brzinu u subotu i nedjelju. Oni nisu naša meta, to je sasvim jasno. Mi ćemo napraviti najbolje što možemo, a ako ćemo biti ispred njih, to će biti vrlo ugodno.”

“No, naša glavna meta je Alpine. Pokušat ćemo se boriti i protiv McLarena i Ferrarija jer za sada izgledamo vrlo kompetitivno. Uzbuđen sam i jedva čekam vidjeti što možemo učiniti sutra”, poručio je Gasly.

AlphaTauri i Alpine trenutno su bodovno poravnati, a o tome kolike su zasluge Gaslyja najviše govori omjer osvojenih bodova između njega i Yukija Tsunode. Japanac je u cijeloj sezoni skupio 20, a Francuz čak 92 boda.

Related Posts