Ferrari: Dvostruko olakšanje nakon VN Katara

U nedjelju je došlo do velikog olakšanja za oba vozača Ferrarija iz dva različita razloga. Momčad je uz to povećala svoju prednost nad McLarenom, iako nije uspjela završiti niti među prvih šest.

Carlos Sainz je startao s petog mjesta na medium gumama, ali je pao na sedmo mjesto u prvom krugu, a u jednom trenu i na osmo kada se Sergio Perez popeo kroz poredak.

Pokušaj realizacije strategije s jednim ulaskom u boks bio je rizičan s obzirom na razine istrošenosti guma, a Sainz je imao trenutak panike kada je propustio poziv momčadi da dođe na izmjenu guma.

No, pažljivo je upravljao tempom kako bi osigurao sedmo mjesto ispred momčadskog kolege Charlesa Leclerca na osmom mjestu.

“Moramo pregledati što se dogodilo s radio vezom jer nisam čuo poziv za ulazak u boks i možda smo malo i izgubili radi toga.”

“Ali, bila je to pomalo dosadna utrka za mene jer smo bili jako zabrinuti za gume i čuvao sam ih tijekom cijele utrke, stalno razmišljajući o toj prednjoj lijevoj strani koja je zadavala toliko glavobolja drugim timovima”, rekao je Sainz.

McLaren je osvojio samo dva boda pa je Ferrari učvrstio svoje treće mjesto u konstruktorskom prvenstvu.

Sainzu je drago što ga problem s radijom na kraju nije koštao u toj borbi, a Leclerc je s još više olakšanja vozio utrku nakon otkrivanja kvara na šasiji u subotu. Bio je to temeljni uzrok njegovih muka u kvalifikacijama.

“Zadovoljan sam današnjim danom. Kada pogledate poziciju u utrci, nije to ništa posebno, ali ako pogledate tempo u čistom zraku u drugom stintu, bili smo prilično snažni. To je staza na kojoj je prilično teško prestići – pogotovo kada ste na istoj strategiji kao i dečki ispred.”

“Dakle, kad god sam bio u čistom zraku, mogao sam pokazati svoj pravi tempo. I vrlo sam sretan što se tempo vratio nakon promjene šasije jer je bilo pomalo zabrinjavajuće vidjeti toliki nedostatak tempa u kvalifikacijama”, rekao je Charles.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
147 kt

ESSERE FERRARI.

mody

Good job ferrari

Related Posts