F1 zajednica oprašta se od Sir Franka Williamsa

Legendarni Sir Frank Williams, osnivač i dugogodišnji šef momčadi Williams, preminuo je u nedjelju u 79. godini života. Kolege i prijatelji emotivnim se porukama opraštaju od njega…

“Claire Williams me nazvala kako bi mi prenijela vrlo tužne vijesti da je njezin voljeni otac, Sir Frank Williams, preminuo. Bio je istinski velikan našeg sporta koji je prebrodio najteže izazove u životu i borio se svakog dana kako bi pobjeđivao na stazi i van nje. Izgubili smo jako voljenog i respektiranog člana F1 obitelji. Jako će nam nedostajati. Njegova nevjerojatna postignuća i osobnost ostat će upisana u našem sportu zauvijek. Moje su misli s obitelji Williams i njihovim prijateljima u ovim tužnim vremenima.”

Stefano Domenicali, CEO Formule 1

Sir Frank je svoju momčad u Formuli 1 vodio od 1979. godine. Pod njegovim vodstvom ostvareno je 114 pobjeda, devet konstruktorskih i sedam vozačkih naslova prvaka svijeta. Povukao se iz uprave momčadi 2012., iako je ostao blisko vezan uz momčad, u kojoj je ulogu šefice preuzela njegova kćer Claire. Prošle godine momčad Williams prodana je Dorilton Capitalu, a obitelj Williams povukla se iz Formule 1.

“Jako tužne vijesti. Sir Frank Williams ostavlja dugotrajni utisak u povijesti Formule 1. On je bio pionir, izuzetna osobnost i uzoran čovjek. U ime cijele FIA-ine zajednice, naše su misli s njegovom obitelji, prijateljima i Williams Racingom. Počivao u miru, moj prijatelju.”

Jean Todt, predsjednik FIA-e.

Svoje su oproštajne poruke putem društvenih mreža uputili i brojni vozači. Aktualni i bivši, bez obzira jesu li surađivali s Frankom Williamsom ili bili rivali njegove momčadi.

Iz McLarena je upućena sljedeća poruka: “Svi u McLarenu odaju počast Sir Franku Williamsu. Bio je istinski trkač koji je utjelovio strast, genijalnost i predanost. Kroz nemjerljive nedaće, Sir Frank je stvorio respektabilan tim i zastrašujućeg suparnika. Ime Williams ostat će upisano u povijest Formule 1, a njegov će odlazak osjetiti svi u Formuli 1 i šire. Šaljemo izraze sućuti njegovoj obitelji te svima koji su ga poznavali i radili s njim.”

CEO Alpine Racinga Lauren Rossi poručio je: “Danas smo izgubili legendu sporta. Ime Sir Franka Williamsa ostat će zauvijek ugravirano u povijest Formule 1 i ostat će inspiracija svima nama. Počeo je od ničega, no njegova strast i naporan rad u kombinaciji s jedinstvenim talentom, ispisali su najposebniju priču našeg sporta. Renaultova obitelj pamti naše zajedničko vrijeme s emocijama i ponosom, posebno četiri vozačke i pet konstruktorskih titula koje smo osvojili zajedno. Čitavi Alpine i Renault timovi pridružuju mi se u izražavanju iskrene sućuti Claire i cijeloj obitelji Williams, njegovim prijateljima i momčadi koja nastavlja nositi njegovo ime.”

Related Posts