Bottas: Mercedes bi u Meksiku trebao biti jači nego prije

Iako je zadnju Veliku nagradu Meksika, utrku održanu 2019. godine, dobio Lewis Hamilton u Mercedesovom bolidu, staza Hermanos Rodriguez na glasu je kao Red Bullovo plodno tlo. Međutim, Valtteri Bottas smatra da će se Mercedes ove godine moći nositi s rivalima…

Max Verstappen dobio je utrke u Meksiku 2017. i 2018. Godinu kasnije bio je najbrži u kvalifikacijama, ali ostao bez prilike startati s pole positiona zbog kazne. Imao je u toj utrci žestoke obračune s Mercedesovim vozačima, na startu s Lewisom Hamiltonom, onda nešto kasnije s Valtterijem Bottasom, a na koncu je osvojio šesto mjesto.

Autodromo Hermanos Rodriguez staza je koja Mercedesu nije odgovarala, unatoč toj pobjedi Hamiltona prije dvije godine. Specifični uvjeti utrkivanja na velikoj nadmorskoj visini obično su Mercedesu odnosili prednost koju je tih godina imao na drugim lokacijama.

Uoči ovogodišnje utrke, Bottas priznaje da će njegovoj momčadi biti jako teško pobijediti Red Bull, ali da je po pitanju motora napravljen određeni iskorak, koji bi trebao umanjiti probleme koji su se ranije pojavljivali u Mexico Cityju.

“Za Meksiko znamo da nam je obično bio slaba točka u prošlim godinama, i to u popriličnoj mjeri zbog ponašanja naše pogonske jedinice na toj nadmorskoj visini. Mislim da smo od tada uspjeli optimizirati pogonsku jedinicu pa sad očekujemo da ćemo biti bolji nego prošlih godina.”

“Na papiru, mi i dalje smatramo da je to moćno mjesto za Red Bull, ali smo doista pokušali naučiti sve što se moglo iz prošlih godina i pripremiti se na najbolji način. Neće to biti lagan vikend, ali nikad nije lagano u ovom sportu.”

Valtteri Bottas, Mercedes

Koliko Finac vjeruje u optimizaciju Mercedesove pogonske jedinice, toliko mora i sumnjati u njezinu pouzdanost, s obzirom na to da je u drugoj polovici ove sezone već tri puta uzimao nove komponente i time zarađivao kazne za start utrka.

Toto Wolff pak naglašava kako se ove sezone mnogo puta dogodilo da je utrke osvajala momčad koja je nominalno trebala biti slabija na toj stazi. Nada se da bi se ta praksa mogla nastaviti i u Meksiku pa da njegova momčad mimo svih očekivanja uspije pobijediti Red Bull.

“Tradicionalno, Meksiko je staza koja je bila teška za nas. Red Bullu je ondje išlo dobro u prošlosti, dok nama to nije bila jedna od najboljih staza. Međutim, ova godina je pokazala da je sve moguće i da na stazama na kojima ste nekad bili slabi, odjednom možete biti snažni. I obratno.”

Toto Wolff, šef Mercedesove momčadi

Mercedes je u dobroj poziciji što se tiče konstruktorskog poretka jer ima 23 boda više od Red Bulla, no Lewis Hamilton završnih pet utrka sezone dočekuje s 12 bodova zaostatka za Maxom Verstappenom.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Nosko

Hoće mijenjati motor?

sladjan87

Ha ha , lijepo me nasmija .

Lewis8

Helmut Marko kaže da hoće.

Nosko

On je rekao za Lewisa😉

Related Posts