Yuki: Moram biti agresivniji na startu utrke

Japanski vozač kvalificirao se na 10. startnu poziciju i završio deveti na prošlotjednoj VN SAD-a u Austinu. Bio je jedan od samo dvojice vozača koji su se kvalificirali u prvih 10 i startali na nepoželjnim mekanim gumama, zajedno s Carlosom Sainzom.

Bilo je to prvi put da je ušao u prvih 10 otkako je završio kao šesti na VN Mađarske.

“Ovo je bio dobar korak. Prošlo je mnogo vremena bez osvajanja bodova, a mislim da sam, posebno od Turske, imao prilično dobar napredak. Na kraju sam u Turskoj doduše imao veliku grešku, ali sam se nekako spasio i došao do cilja.”

“Mislim da mi treba još puno prostora, moram učiti i nastaviti s konzistentnijim vožnjama”, rekao je Yuki.

Nakon dobrog starta u COTA-i, prvi dio utrke proveo je zadržavajući Mercedes Valtterija Bottasa, a slično je napravio drugom Mercedesu, onom Lewisa Hamiltona, u Turskoj.

“Obično gubim dosta pozicija u prvom krugu. Ovaj put sam dobio par pozicija, bio sam malo agresivniji u odnosu na druge utrke i isplatilo se, tako da ću nastaviti ovako voziti.” 

“Nakon Pierreovog odustajanja bio sam odgovoran za momčadsko osvajanje bodova i sretan sam da sam uspio osvojiti neke bodove”, rekao je Japanac.

Tsunoda kaže da zna gdje se može poboljšati za sljedeće utrke, dodajući:

“Moram se malo ubrzati na slobodnim treninzima jer završavam na dnu poretka najbržih vremena, što ponekad dovodi do toga da inženjeri od mene dobivaju krive pokazatelje postavki bolida.”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Pitaj D.Kvyata…..za savjet.Pa da i Mazepin dođe na savjetovanje?

Related Posts