WRC – I Sebastien Loeb možda u Zagrebu?

Najbolji vozač relija svih vremena, devetorostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Loeb (47) mogao bi se vraiti u WRC! Leob je testirao za M-Sport novu Ford Pumu u novoj 2022. hibrid specifikaciji. Reli svijet se odmah zagrijao za ideju, ali za vjerovati je da će povratak Loeba biti samo djelomičan, samo na nekim relijima. Ne bi imali ništa protiv da jedan od njih bude i Cro WRC gdje je Seb, samo nekoliko dana prije našeg WRC-a ’21 iskušao neke od naših brzinaca.

Sebastien Loeb i Daniel Elena, Hyundai i20 Coupe WRC (Photo: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

Od kako je odustao od WRC-a pri punom kalendaru, Leob je vozio 16 WRC utrka za Citroen i Hyundai. Ove je godine vozio za Prodrive Bahrein Raid Xtreme, a planira voziti i u siječnju Dakar nakon što je odustao s 2021. izdanja.

Loeb također s puno uspjeha vozi novo Extremno E prvenstvo i to za sastav Sir Lewisa Hamiltona (23. i 24. listopada na Sardiniji, izravno na SPTV).

Sebastien Loeb (FRA), Dakar Rally 2021 (Photo: Flavien Duhamel/Red Bull Content Pool)

M-Sport je za 2022. objavio Craig Breena, bivšeg vozača Hyundaija, ali ima mjesta za još dva vozača. Šef M-Sporta Richard Millener je izjavio za vrijeme španjolskog relija da bi bilo sjajno imati Loeba u momčadi, ali da ima dosta prepreka tom planu.  

Leob je u prošlosti testirao i Formulu 1, Renault i Red Bull. Kad je imao 34 godine probao je RB u Barceloni i imao respektabilna vremena. Iz RB su rekli da bi sasvim zadovoljio u F1. No, Loeb je rekao da mu se čini da je ipak prestar za taj korak.

Autor: Goran Dijaković

Related Posts