Spektakularni Martin Kodrić opet juri pobjedu

Samoborac Martin Kodrić je među favoritima posljednje dvije utrke 2021. u International GT-u koje se ovog vikenda voze na Grand Prix stazi u Barceloni. Naš najbolji vozač je opet u bahreinsko-engleskoj momčadi “2 Seas”, a suvozač je opet mladi Kanađanin Ethan Simioni. Ova je kombinacija pobijedila nedavno u Monzi pa je sva prilika da hrvatsko-kanadska posada zaključi sezonu na najbolji način. Opet je tu i Mercedes-AMG GT3.

Martin i Ethan su u četvrtak, kao i većina grida, obavili privatne treninga i bili šesti od 12 i peti od 20 automobila. Najbolje vrijeme naša ekipa postigla je s 1:45.778 (-0.367 od Balfe-Caroll).

Konkurencija je opet vrlo jaka jer tu su provjereni GT vozači: Soucek (Špa), Iribe (SAD), Milroy, Moss, Osborne (VB), Beretta (It), Schandorf (Dan), Pla (Fr).

Redoslijed prije posljednje dvije utrke Int’GT’ 21: Schandorf i Beretta po 130, Soucek 108, Al Zubair 90. Kako su vozili samo jednu pobjedničku utrku, Martin i Ethan su na 19. mjestu s osam bodova.

Martin nije puno nastupao ove sezone, ali ono što je bilo je spektakularno. U siječnju je pobijedio na 12 sati Bahreina, onda ga dugo nije bilo pa se pojavio u lipnju na Silverstoneu u vrlo jakom britanskom GT-u i opet trijumfirao! Onda se, 26. rujna 2021., dvije godine nakon pobjede u Monzi u International GT-u, opet pojavio na Autodromo Nationale u kraljevskom parku Monze i, što drugo, opet pobijedio.

Što god se dogodilo u Barceloni ovog vikenda, ovo je jedan ovogodišnji put kakvog imaju rijetki iz samog vrha svjetskog automobilizma.

Sportska TV izravno prenosi prvu (subota, 14.45) i drugu utrku (nedjelja, snimka 18 sati). Tokom vikenda SPTV ima i izravno atraktivno Extremno E sa Sardinije.

Autor: Goran Dijaković

Related Posts