Schumacher: Ne trebamo iskusnog vozača

Haasov Guenther Steiner je uoči Velike nagrade Rusije rekao da bi momčad mogla imati koristi od iskusnijeg vozača koju bi novacima Micku Schumacheru i Nikiti Mazepinu donio još lakše stjecanje iskustva.

Smatra da momčadi nedostaje dobra referentna točka za procjenu brzine i povratnih informacija. No, Schumacher je skeptičan prema tom prijedlogu i smatra da i on i njegov momčadski kolega isporučuju sve što Haasu treba.

“Iskreno, mislim da iz auta izvlačimo najbolje. Mislim da za to nema potrebe. Pogotovo ako znate da rezervni vozači zapravo ni ne stignu puno voziti.”

“Očito ne znamo kako bi to bilo, ali opet, mislim da činimo najbolje što možemo i mislim da neke kvalifikacije pokazuju da smo u mogućnosti izvući maksimum iz automobila”, rekao je Mick.

Mazepin je pak otvoreniji prema toj ideji i smatra da je to nešto o čemu bi u potpunosti trebala odlučiti uprava momčadi.

“Nikada mi to pitanje unutar tima nije bilo postavljeno. Mislim da vozači to ne mogu izabrati i mislim da naše uplitanje ne bi bilo ispravno.”

“Kad bi mene pitali, mislim da bi više pomoći u poziciji u kojoj se sada nalazimo – dobro došlo. Stoga, bio bih vrlo otvoren za svako rješenje”, rekao je Rus.

Pravila za sljedeću godinu mogla bi, na primjer, natjerati Haas da petkom upogoni i dodatnog vozača početnika, što bi dodatno ograničilo mogućnosti na stazi.

“Ako na kraju sezone osjetimo da nam treba netko, provjerit ćemo kako stvari stoje. Još nismo tražili referentnog vozača i ne tražimo. Ta će odluka biti donesena krajem godine, ako smatramo da bi nam to pomoglo da se poboljšamo”, zaključio je Steiner.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
brasko

To je u neku ruku mač s dvije oštrice. Možda bi neko iskusnije i renomiranije ime iz svijeta F1 pokazao da taj bolid može i brže. Al opet ako ne uspije onda onda bi u neku ruku doveo u pitanje svoju reputaciju. Međutim u ovom trenutku niti ne znam niti mi na pamet pada tko bi mogao biti taj iskusan. Ovi najiskusniji trenutno na gridu će vjerojatno završiti svoje karijere u svojim trenutnim momčadima. Ili biti vjerni istima barem par slijedećih sezona. Kako stvari stoje trenutna postava Haasa će ipak ostati takva još koju godinu

F1 fan

Pa meni svaki put na pamet padne vergne, kad je u pitanju tko će voziti sljedeće sezone u nekom slabijem timu. Po.meni je trebao ostati u f1, šteta. A i pascal mali je vozio nekoliko sezona iako je mlad ima iskustva a bome i brzine kako je pokazao u tad najsporijem bolidu

brasko

Eh Vergne. Već sam i zaboravio to ime. On je izgleda samo jedna žrtva u nizu ovih rošada kao vozač Toro Rossa. Da bi potpuno iščeznuo iz F1. Ali ga dugo nema u F1 tako da glede ne znam kako bi se uklopilo to njegovo uskustvo obzirom da se poprilično toga izdešavali od kada nije više u F1.

F1 fan

Da, nema ga dugo od 2015. A već dugo nema o hulkenberga kojeg čeka vjerojatno ista sudbina

Related Posts