Red Bull i AlphaTauri u počast Hondi s posebnim bojama na VN Turske

Honda se 2015. godine po četvrti put pojavila u Formuli 1 kao proizvođač motora i na kraju sezone, nakon sedam godina, odlazi iz Formule 1. Prve tri godine u suradnji s McLarenom nisu bile plodne kao njihova prva suradnja s kraja 80-ih i početka 90-ih godina prošlog stoljeća i uslijedio je njihov rastanak. Od 2018. surađuju s Toro Rossom, danas AlphaTauri, a godinu kasnije i s Red Bullom. Ta suradnja je donijela više uspjeha i omogućila Red Bullu i Maxu Verstappenu borbu za naslov ove sezone.

Ovaj vikend se trebala voziti VN Japana, domaća utrka za Hondu, ali zbog pandemije je otkazana. Zato su se obje momčadi pogonjene Hondinim motorom odlučile ovaj vikend odati počast s posebnim bojama bolida i zahvaliti se Hondi na uspješnoj suradnji. Red Bull će imati pretežno bijelu boju inspiriranu RA272 bolidom u kojem je Richie Ginther donio prvu pobjedu Hondi davne 1965. godine, a Alpha Tauri će na stražnjem krilu imati ispisano arigato, u prijevodu: Hvala vam.

“Svi smo se radovali da pružimo Hondinim i japanskim navijačima priliku da proslavimo našu krajnje uspješnu suradnju u Formuli 1 na domaćem tlu u Suzuki.“

“Budući da je utrka postala žrtvom pandemije, jednostavno nismo mogli dopustiti da prođe vikend bez da odamo počast Hondi i njenim sjajnim domaćim navijačima donijevši tako dio njihovog nasljeđa u Istanbul. Livreja odabrana za naše bolide odaje počast Hondinom nevjerojatnom putovanju u F1 i nadamo se da možemo navijačima pružiti još jednu pobjedu u tim legendarnim bojama ovaj vikend“ , rekao je Christian Horner, šef momčadi Red Bulla.

Od iduće godine Red Bull će proizvoditi vlastitu pogonsku jedinicu s Hondinim intelektualnim vlasništvom u svojoj tvornici u Milton Keynesu. Sezona još traje, ostalo je sedam utrka do kraja, a Red Bull je u igri za oba naslova. Možda se Honda oprosti od F1 novom titulom.

Related Posts