Raikkonen: Vožnja F1 bolida je za mene sasvim normalna stvar

Kimi Raikkonen, svjetski prvak iz 2007. godine, na kraju ove sezone odlazi u mirovinu kao posljednji vozač Ferrarija koji je osvojio naslov. Također, u mirovinu odlazi kao vozač s najviše startova, njih 343, a u preostalih šest utrka dodatno će popraviti taj rekord. Za njega je vožnja F1 bolida nešto normalno i neće mu nedostajati uzbuđenje utrkivanja u F1.

Na pitanje čime će zamijeniti taj adrenalin utrkivanja, odgovorio je: „Ne mislim da ga moram zamijeniti. To je jako normalna stvar što mi radimo, barem za mene. Radio sam to jako puno godina pa nije kao da se po mnogočemu razlikuje od vožnje autom. Naravno, ako imate neku borbu ili izletite na krivom mjestu onda osjetite brzinu, ali pretpostavljam da ima puno drugih stvari koje radim, a koje su na mnogo načina strašnije.“

Upitan koje bi druge uzbudljive stvari izvan F1 mogao raditi, našalio se: „Očito kod kuće s djecom može biti uzbudljivo ponekad, nikad se ne zna. Pokušat ću voziti motocross kad ću moći, puno češće se osjećaš više uplašeno tamo nego ovdje. F1 je jako normalna stvar za nas. Je li uzbudljivo? Što je uzbudljivo? Osjećaj je sasvim normalan za nas da vozimo… Naravno, kad voziš F1 bolid prvi put nakon dulje pauze osjećaš brzinu, ali tada nekako postane jako normalna stvar.“

Upravo je nadolazeća VN SAD-a na Circuit of the Americas posljednja staza na kojoj je legendarni Finac ostvario pobjedu u svojoj karijeri. Teško da će ponoviti taj uspjeh u svojem posljednjem nastupu na ovoj stazi, ali visoki plasman s Alfa Romeom bio bi još jedan sjajan rezultat u velikoj i dugačkoj karijeri popularnog Icemana. Sam je priznao da teksaška staza ima posebno mjesto u njegovoj naklonosti.

„Imam dobre uspomene s COTA-e. Naravno, to je mjesto na kojem sam ostvario zadnju pobjedu pa se lijepo osvrnuti na to, ali jednom kad uđem u bolid to nije važno. Znamo da moramo sve učiniti jako dobro ako želimo ostvariti nešto na ovoj utrci, a to počinje u petak. Imali smo dvije utrke, Rusija i Turska, u kojima su se uvjeti mijenjali i morali smo reagirati na to, a sada da vidimo što nudi vikend u Americi i gdje ćemo završiti“, poručio je Kimi.

Related Posts