Pierre Gasly: Činimo previše pogrešaka

Momčad AlphaTauri bila je vrlo ugodno iznenađenje prvog dijela sezone. Tim iz Faenze je osvajao bodove na svih 11 utrka prvog dijela sezone, a tome su pridodali i bodove iz prve dvije stanice drugog dijela sezone. Međutim, svakom nizu dođe kraj pa je tako momčad vezala dvije utrke bez bodova. U Italiji i Rusiji su, što zbog vlastitih grešaka što zbog dobrog posla svojih konkurenata, bili skoro najlošija momčad na gridu. Ovogodišnji sinonim za konstantnost u ostvarivanju dobrih rezultata – Pierre Gasly – apostrofirao je da momčad mora prestati raditi pogreške ako žele završiti kao peta najbolja momčad ove sezone.

Pierre Gasly je na posljednjem slobodnom treningu za VN Rusije završio kao odličan treći, no krajem druge kvalifikacijske runde ostao je na istrošenim gumama za mokre uvjete, dok su njegovi rivali radili uspješne krugove na svježim gumama za suhe uvjete. Ta ga je greška spustila na 12. mjesto i ostavila izvan Q3.

Francuz je taj slučaj označio kao veliku pogrešku, a s lošom strategijom AlphaTauri je nastavila i u utrci. Krajem utrke pitwall je javio Gaslyu da ostane na suhim gumama jer kiša ne bi trebala jačati.
Ipak, iz tima su se odlučili za promjenu guma, no budući da je Gasly bio među posljednjima koji su promijenili gume, nije uspio ući u bodove, nego je svoju utrku završio na 13. mjestu.

Loš rezultat iz Rusije došao je nakon isto tako lošeg rezultata iz Italije gdje je Gasly nakon odustajanja u sprint kvalifikacijama, DNF upisao i u utrci. Nezadovoljstvo raste kada se u obzir uzme da je Alpineov Fernando Alonso na obje utrke upisao solidne bodove i tako napravio veći razmak u borbi konstruktora.

“Ovog vikenda nismo zaslužili osvojiti bodove. Mislim da činimo previše pogrešaka i moramo dodatno raditi kako bismo uspjeli iskoristiti prilike koje nam se ponude. Teško je podnijeti ovakav neuspjeh jer se on mogao izbjeći. Nadamo se da će ostatak sezone biti bolji.“

“Postavlja se pitanje kako radimo. Znam da u timu imamo jako pametnu skupinu ljudi. Ovaj smo vikend puno griješili i nažalost ispustili velike bodove. Mislim da je to šteta budući da je trening pokazao da je bolid bio konkurentan. Ovakve greške si ne možemo dozvoljavati ako se želimo boriti za peto mjesto u prvenstvu.”

“Ovog vikenda nismo nastupili kao momčad na onoj razini koju smo pokazali ranije u sezoni, žalosno. Vjerujem u ove ljude i tim. Znam za što su sposobni. Analizirat ćemo stvari, a zatim još jači nastupiti u Turskoj“, rekao je Gasly po završetku velike nagrade Rusije.

Još jednu sastavnicu lošeg rezultata u Rusiji Gasly vidi u činjenici da je završio daleko iza Valtterija Bottasa. Njega je na peto mjesto pogurao raniji prelazak na kišne gume.

“Prvi stint sam proveo ispred Valtterija, a u drugom sam bio neposredno iza njega. Nakon što je počelo kišiti, on je obavio zaustavljanje u boks, a ja sam ostao na stazi. Tako je on završio na petom mjestu, a ja izvan bodova.“

“Ostao sam na stazi s gumama za suho, budući da momčad nije očekivala da će kiša nastaviti padati. Nažalost kiša je jačala. Morate se osloniti na to kakvi su uvjeti i kada će se eventualna promjena vremena dogoditi.”

“Bilo mi je rečeno da će ostati stabilno, no to nažalost nije bio slučaj. Mislim da moramo poboljšati prognoziranje vremena“, Pierre je prokomentirao nesigurnost tima.

Zaostatak AlphaTaurija za Alpineom se popeo na 19 bodova, a u poretku vozača Alonso se približio Gaslyu na svega osam bodova.

Za tjedan dana očekuje nas Velika nagrada Turske. Na lanjskom je izdanju Turske AlphaTauri ostala bez bodova, a momčad takvo što nikako ne želi ponoviti.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Yukihonda

dobra momčad sa lošom yukijom i strategijom…

robif

Tko učini manje grešaka taj je pobjednik….

west 044

Jel to onaj koji dobiva naredbe iz boxa da propusti Maxa a Bottasa ne!!!

Lewis8

To je taj.

F1 fan

A bottas gospodin propusti maxa. Legenda!

brasko

Jest. Čini se da je Gasly ipak tvrđi orah od Bottasa oa njemu moraju objasniti preko radija šta činiti.

Desmosedici

Trebao bi obratno?

Related Posts