Leclerc: Brzi smo, ali pravo stanje ćemo vidjeti u ostatku vikenda

Charles Leclerc je prvi dan za VN Turske završio na iznenađujuće dobroj drugoj poziciji, tik iza Lewisa Hamiltona u Mercedesu koji je s novom pogonskom jedinicom pokazao s čime će se Max Verstappen boriti do kraja sezone.

Ferrari je u Tursku došao s nadom da će manjak gripa pridonijeti njihovoj dobrom rezultatu, a na kraju ispada da su i u uvjetima visokog gripa, kakav je bio danas na stazi, bili vrlo dobri – neki bi rekli  čak i odlični.

”Osjećaj je u bolidu od samog početka bio vrlo dobar, ali ne treba brzati sa zaključcima. Druge momčadi imaju još brzine u svojim bolidima pa ćemo pravo stanje vidjeti tek u ostatku vikenda.”

”Imali smo prilično dobar tempo i s puno goriva u bolidu što nam daje vjeru kako ćemo i u utrci biti kompetitivni. Postavke bolida su dobro podešene te mislim da nećemo puno mijenjati bolid za subotu iako ima nekih sitnih stvari koje moramo optimizirat.”

Prema službenoj prognozi FIA-e u subotu postoji 70% šanse za kišu što bi dodatno moglo ‘promiješati karte’ na gridu, ali je ipak za očekivati kako će se kvalifikacije voziti po suhom vremenu. Leclerc vjeruje da Ferrari može ići dobro i na intermediate gumama pa se ne boji kiše.

”Ako budu kišni uvjeti ćemo zasigurno morati prilagoditi bolid, ali ne treba donositi zaključke unaprijed. Vidjeli smo tijekom ove sezone da smo na nekim stazama funkcionirali jako dobro u kišnim uvjetima, ali treba prvo vidjeti što će nas dočekati kada dođemo na stazu,” zaključio je Leclerc.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
B4c4

Za Ferrari je najveća mana što još nije spojio dva dobra stinta, ako su dobri na softu na hardu su katastrofa i obratno. Ipak zvijezda dana če biti Max, da li je stvarno spor ili samo skriva brzinu. Uglavnom ako bude kiše možda bude i iznenađenja u kvalifikacijama.

Lewis8F

Sve redon Ferrari navijači skupili se ovdje da vam čestitaju.

Bilo bi dobro da se McLaren i Ferrari uguraju ispred Maxa 😁

brasko

A dobro Leclerc jedini možda. Sainz starta odozada. Što se tiče McLarena to je manje izgledno barem sudeći po jučerašnjim treninzima. Mada Norris nije bio toliko iza kao Ricci.

zjurina

Razumna prosudba Leclerca.

U utrci Ferrari 1-2, iza dva McLarena, pa Bottas i Gasly, onda dva Alpine, Alonso i Ocon, iza njih Vettel i mali Russel… 🙂 … to bi bilo tu negdje ok.

Related Posts