Horner: Sjajni potezi Pereza

Tek drugi put ove sezone, oba Red Bullova vozača su završila na postolju, a šef momčadi Christian Horner bio je oduševljen što je Sergio Perez “oponašao” svog momčadskog kolegu Maxa Verstappena zadržavajući Lewisa Hamiltona iza sebe u poretku na protekloj VN Turske.

Bilo je to u 35. krugu kada je Hamilton, koji je započeo 11., sustigao Pereza i pokušao ga proći u 12. zavoju. No, njih dvojica su prošli kotač uz kotač do kraja kruga u Istanbul Parku. Perez je u jednom trenutku “skoro ušao u boks”, a u prvom zavoju novog kruga je vratio poziciju iako je Hamilton bio malo ispred na startno ciljnoj ravnini.

“Mislim da se utrkivao s Lewisom jednako snažno kao i Max. Možete vidjeti u 14. zavoju kako idu kotač uz kotač i da je Perez skoro završio u boksu!” 

“Lewis je Sergija malo potjerao široko, a onda je slijedila drag utrka po startno ciljnoj ravnini i Checo je uspio ostati naprijed, ma sjajan potez”, rekao je Horner.

Što se tiče razloga zašto je Red Bull pozvao Meksikanca u boks nakon što je uspješno obuzdao Hamiltona, Horner je rekao:

“Mogli smo ga ostaviti da nastavi držati Lewisa, ali odlučili smo se na izmjenu guma kako bismo na vrijeme osigurali poziciju na stazi jer nismo vjerovali da će gume dogurati do kraja utrke.”

Ususret sljedećoj Velikoj nagradi u SAD-u, Red Bull sada zaostaje 36 bodova za Mercedesom u prvenstvu, dok je Verstappen šest bodova ispred Hamiltona.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Za one koji su ovdje pljuvali po Checu..on ima mana ali je pravi racer.

F1 fan

Svake kvale max 1. Ili 2. A On 9.
Prevelika razlika

Desmosedici

Da..kvale su mu ponekad mana..ali ne zato što je spor već što nastoji bolid podesiti što više za utrku.

brasko

Nešto dan sam računao nešto. Ako bi gledali rezultate kvalifikacija Perez je ove godine u prosjeku brži od Albona otprilike 0,050 sekundi. Nisu na svim stazama jednaka vremena po krugu pa je ovo ustvari prosjek ukupnog zaostatka spram broja utrka. Obzirom da Max nije imao vrijeme u Rusiji rezultat iz te utrke nije uzet u ovu računicu. S druge strane Albon prošle godine je u tri navrata zapeo u Q2 dok je Oerez ove godine jednom zapeo u Q2 i jednom u Q3. Tako da su u računici uključena usporeduva vremena Maxa u tim slučajevima iz Q2 i Q3. Broj… Read more »

brasko

I Perez ove godine ima za sada nakon 16 utrka relativno malih 10 bodova više u odnosu na prošlogodišnjih ukupno 17.

johhan peacedohan

Albon je nepravedno nisko kotirao i pomeni je bolji od prosječnog (ako ima takvog) u F1, ali kao što je slučaj i kod Pereza, problem je što vozi u ekipi koja je skoncentrisana maximalno na prvog vozača, dok drugi vozač obnaša većino ulogu pokusnog kunića. Pretpostavljam da je uloga Pereza ove sezone još i veća s obzirom na njegovo iskustvo glede razvoja bolida za sljedeću sezonu, neumanjujući i Maxov doprinos.

Related Posts