Hamilton: Pomalo frustrirajuće

Vozač Mercedesa se u jednom dijelu današnje utrke za VN Turske popeo na treće mjesto u poretku, startavši kao 11. zbog kazne za promjenu motora. Posljednji je od vozača odradio izmjenu guma, u 50. krugu, dok je Esteban Ocon bio jedini vozač koji nije ušao u boks tijekom cijele utrke.

S intermediate gumama Hamilton je počeo gubiti performanse zbog velikog trošenja, a Mercedes ga je s osam krugova do kraja pozvao na izmjenu. Tako je pao na peto mjesto iza Sergia Pereza u Red Bullu i Charlesa Leclerca u Ferrariju. Većina vozača patila je od mrvljenja guma na svježim intermediate gumama, izgubivši tako performanse u prva dva do tri kruga nakon promjene. To je značilo da je Hamilton izgubio priključak s Leclercom i došao pod pritisak Pierrea Gaslyja iza njega.

Iako je Hamilton uspio zadržati peto mjesto do kraja utrke, dopustio je da se njegova frustracija dozna preko radija. Nakon utrke, Hamilton je izjavio da ga je momčad trebala ili pozvati ranije u nizu s vozačima s kojima se borio ili naložiti da čuva gume kako bi do kraja dospio bez ulaska u boks.

“Gume su ćelave, pa ne znate koliko će daleko ići i tako je definitivno postojala briga o vijeku trajanja guma. Ali, također nisam bio tako brz na kraju. Borio sam se sa slabim prianjanjem. Nisam baš siguran zašto. Onda odjednom, nisam imao tako lošu poziciju. Ali gubio sam performanse od dečki iza.”

“Trebao sam ostati vani ili ući mnogo ranije. Jer, kad uđete s osam krugova do kraja, nemate vremena proći fazu mrvljenja guma na stazi koja se suši. Pa sam zatim prošao cijelu ovu ‘kliznu’ fazu gdje sam skoro izgubio četiri pozicije. Pomalo frustrirajuće, ali to je ono što jest”, rekao je Hamilton.

Šef Mercedesove momčadi, Toto Wolff, otkrio je da je strategija predviđala da bi Perez i Leclerc uhvatili Hamiltona da je ostao do kraja i željeli su uz to izbjeći i veliki rizik zbog ekstremnog trošenja guma.

“Da, DNF i gubite sve bodove, to bi bilo očito katastrofalno. U svakom slučaju, sustigli bi ga Perez i Leclerc da smo pokušali ostati vani, tako da to ne bi uspjelo”, rekao je Wolff. 

Total
1
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
zjurina
11.10.2021. 23:38

“Pomalo frustrirajuće…”
E moj Lujo, kad bi ti mogao reči “in persona” što je frustrirajuće,
bilo bi :
“Koju si se pivsku flašu vukao iza onog Tsunode cijelih sedam krugova umjesto da ga pretekneš ko šmrkavca (što i jest, plus mrvica)? ”

Tvoja dva največa zagovornika ovdje, plus još pokoji, AKO SU bili mirni tijekom tih sedam krugova i nisu ti nakon prvih dva tri počeli biti recimo nestrpljivi, onda neznam što…

TO je meni bilo frustrirajuće. Je, bilo je, koliko god mi je i bilo drago to priznajem, nečemo se lagat.

avatar
brasko
11.10.2021. 11:11

Mislim da su boksu Hamiltona bili spremni za njega u 42-om krugu. Mislim da bi tada još i imao šanse za ostvariti bolji rezultat od ostvarenog. Mada mogu reći da je i prije znao ostati nepotrebno duže i na kraju ne profitirati od toga. Pa sam se uvijek čudio toj strategiji kao što je to bilo i jučer.

avatar
mody
10.10.2021. 22:45

navikao si pobjeđivati ove sezone ga ne ide max max super max u texasu očekujem nadam.se bar više duela

avatar
brasko
11.10.2021. 11:14
Reply to  mody

Navikao prijašnjih sezona. Ove godine ne bih upotrijebio riječ navikao

avatar
west 044
10.10.2021. 18:49

Trebali su ga ostavit vani uz sav rizik!!!

avatar
Lewis8
10.10.2021. 18:54
Reply to  west 044

Na kraju je dobro. Bottas je odradio što je trebao. Jedna pobjeda i opet vodi Hamilton.

Da je došao i 3. isto mu je ako neće imat bolid za pobjede do kraja. Ako je Merc uhvatio ritam možda u USA bude 1-2.

avatar
west 044
10.10.2021. 19:08
Reply to  Lewis8

Mislim da su sad opet jači od Bulla!!!

avatar
Lewis8
11.10.2021. 09:34
Reply to  west 044

Izgleda tako. Vidjet ćemi mogu li tu formu zadržati za Meksiko gdje je RB jak.

avatar
Lewis8
10.10.2021. 18:54
Reply to  west 044

Šro se taktike tiče trebao je ići u box odmah iza Pereza. Došao bi ispred. U završnici je Merc bio brz vidi se po Bottasu.

Related Posts
9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x