Giovinazzi naljutio vodstvo momčadi ignoriranjem timskih odredbi

U jednom trenutku na Velikoj nagradi Turske, vodstvo Alfa Romeo Racinga željelo je iz strateških razloga zamijeniti pozicije svojih vozača, no Antonio Giovinazzi ignorirao je njihove upute. Ne djeluje kao pretjerano pametan potez za vozača koji još uvijek pokušava spasiti svoj posao…

Talijanu je sugerirano propuštanje timskog kolege Kimija Raikkonena jer je u toj fazi utrke bio brži i momčad je smatrala da bi imao veću šansu boriti se za mjesto među prvih deset. Međutim, Giovinazzi je gledao samo svoja posla.

Na kraju utrke ispred sebe je imao Estebana Ocona, koji je cijelu utrku odradio na istom setu guma, tako da je značajno izgubio na brzini u posljednjim krugovima. Giovinazzi je nadoknadio četiri sekunde u odnosu na Francuza samo u posljednjem krugu, ali ipak mu je na cilju nedostajalo sedam desetinki sekunde za osvajanje jednog boda.

“Baš je bilo blizu za to deseto mjesto. Još jedan krug i bio bih u bodovima. Pokušali smo dati najbolje od sebe, ali nažalost završilo je tako kako je i moramo se okrenuti sljedećoj utrci. Nije bila lagana utrka, posebno nakon promjene guma. Nisu bile spremne i trebalo mi je nekoliko krugova za pronalazak gripa, ali bilo je teško svima i sad sam stvarno razočaran što nam je jedan krug nedostajao do boda.”

Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo Racing

Razočarani su i u vodstvu momčadi. Ne samo zato što su opet ostali praznih ruku, već i zbog Giovinazzijevog postupka. Izjavu je dao jedan od inženjera, Xavi Pujolar te naglasio da je bila vozačeva odluka ne propustiti timskog kolegu, a da se ista nije isplatila.

“Tražili smo zamjenu pozicija, ali onda je Antonio u tom trenutku počeo ubrzavati i sam je odlučio da će ostati ispred. Možda smo u toj situaciji na nekoliko krugova mogli biti brži kao momčad, a na kraju je samo jedan krug nedostajao za hvatanje Ocona. Sigurno da to za momčad nije idealno. Nisam baš dobro razumio zašto nismo mogli zamijeniti mjesta jer kad imate oba bolida tu negdje, na kraju ih opet možete vratiti ovisno o situaciji. Važno je osvojiti bodove, a Kimi je imao dobru brzinu u tom trenutku.”

“Na početku utrke nismo zapravo gledali tko ima bolji tempo. Oba su bolida bila tu i kontrolirali smo brzinu. Nismo znali koliko će trajati tadašnji uvjeti i zato nismo željeli stvarati preveliki stres ili mijenjati pozicije pa da Kimi prejako pritisne i potroši gume prebrzo. U toj fazi željeli smo si ostaviti nešto manevarskog prostora, ne znajući hoće li uvjeti za intermedije trajati 20 krugova, 30 krugova ili do kraja utrke. Na kraju je bila drukčija priča i u tom smo trenutku željeli zamjenu pozicija naših vozača”, objasnio je Pujolar.

U poretku konstruktora Alfa je i dalje na devetom mjestu s velikih 16 bodova zaostatka za Williamsom.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMX

Sam Kimi je izjavio da to ne bi imalo smisla. Kao da bi ih taj jedan bod spasio.

Webmaster

Nikad mi se taj žabar nije sviđao,iskreno se nadam da če dobiti nogu.

DMX

To jel se tebi sviđa ili ne je potpuno nebitno. Bitni su rezultati a ne izgled.

Webmaster

A jaki su mu rezultati….na ponos svojem timu.

DMX

Pa u odnosu na momcaskog kolegu odlicni. Raikonen ima placu 7.5 milja a on tek pola miliona dolara. S obzirom na uloženo daje odlične rezultate.

Related Posts