Bottasa, Russella i Vettela čekaju kazne radi promjena na pogonskoj jedinici

Valtteri Bottas je uzeo novi motor za Veliku nagradu Sjedinjenih Država i stoga će imati kaznu na startu utrke ovog vikenda na stazi Circuit of The Americas, pridruživši se tako Williamsovom Georgeu Russellu i Sebastianu Vettelu iz Aston Martina, koji će također biti pogođeni kaznama zbog mijenjanja Mercedesovih komponenti pogonske jedinice.

Bottas je uzeo svoj šesti motor s unutarnjim izgaranjem u sezoni (ICE) – tri je granica unutar propisa i šesti ispušni sustav, što vrijedi pet mjesta kazne na startu nedjeljne VN SAD-a.

Njegova zamjena za 2022., Williamsov George Russell, uzeo je svoj četvrti motor (ICE), četvrti MGU-H, četvrti turbopunjač i četvrti ispušni sustav – što znači da će započeti utrku sa začelja.

Sebastian Vettel iz Aston Martina također bi trebao biti kažnjen nakon što je u četvrtak otkrio da će njegova momčad uzeti nove dijelove pogonske jedinice za utrku na COTA-i.

Vettel je do sad u sezoni uzeo četvrti motor (ICE), četvrti turbo, peti ispušni sustav i četvrti MGU-H, a sada se također očekuje da će krenuti iz zadnjeg reda.

Sve kazne će se službeno primijeniti nakon kvalifikacija u subotu poslijepodne.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Šta Bottas toliko mijenja motore?

F1 fan

Da svaki put hamiltonu da poziciju više

zjurina

Wolf Strategija !

Related Posts