Verstappen: Promijenili smo gume u pravom trenutku

Max Verstappen će po dobrome pamtiti ovogodišnju VN Rusije gdje je solidnom vožnjom i pravovremenim ulaskom u bokseve došao sa začelja poretka na drugu poziciju, odmah iza Lewisa Hamiltona.

Podsjetimo, Nizozemac je ovaj vikend uzeo četvrtu Hondinu pogonsku jedinicu te je zbog te promjene morao krenuti s kraja poretka. Dobrim prvim stintom te prelaskom na intermedije u zadnjem stadiju utrke je ‘zaradio’ par pozicija i završio tik do svojeg najvećeg konkurenta ove sezone.

”Jako sam zadovoljan drugom pozicijom u današnjoj utrci. Da ste mi jutros rekli da ću završiti drugi vam ne bi vjerovao. Imali smo sreće što smo pogodili pravi krug za prijeći na intermedije pa smo na kraju došli i do postolja.”

”Da smo otišli krug ranije u bokseve bi vrlo vjerojatno potrošili gume jer nije bilo dovoljno mokro, a krug kasnije bismo previše izgubili na slick gumama. Odlična je spoznaja ta što smo dobrim timingom došli sa sedme na drugu poziciju.”

Na upit novinara što ovaj rezultat znači za nastavak njegove borbe s Lewisom Hamiltonom u prvenstvu, Max je rekao:

”Moglo je biti puno lošije te sam mogao izgubiti puno više bodova nego što je to danas ispalo. Uvjeti na stazi su bili teški i prije kiše. Bilo je puno graininga te smo se jako mučili u prolasku drugih bolida na stazi. Sve u svemu odličan rezultat s obzirom na sve činjenice,” zaključio je Verstappen.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
brasko

Zanimljivo je da je Perez ušao dva kruga poslije Verstapena.

west 044

To mi je interesatno koliko se ne vodi briga o tome drugom vozaču Bulla,kao da nemaju logistike za njega,uvijek prepušten sam sebi pogotovo kad zagusti,služi kao test poligon i to tako traje bez obzira koji je vozač u pitanju!!!

Related Posts