Verstappen će na VN Rusije startati sa začelja

Vijest koja se nekako i očekivala, postala je službena tijekom drugog slobodnog treninga za Veliku nagradu Rusije. Red Bull je potvrdio da će Max Verstappen dobiti novu pogonsku jedinicu u svom bolidu, što automatski znači i start sa začelja poretka.

Već je neko vrijeme poznato da će Nizozemac na jednoj od preostalih utrka u ovoj sezoni morati prihvatiti kaznu starta sa začelja poretka zbog ugradnje nove pogonske jedinice. Red Bull je na bolidu Maxa Verstappena već “ispucao” sve kredite i svaka nova komponenta ulazi u onu rubriku dodatnih dijelova, za koje se moraju platiti penali.

Utrka u Sočiju smatrala se dobrom prilikom za odraditi tu nužnost jer se ionako radi o stazi na kojoj Mercedes dominira od njezina uvođenja u F1 kalendar. Verstappen bi se ipak tijekom utrke trebao probiti do neke pristojne pozicije i bodova, a odluku je momčadi vjerojatno olakšala kazna stečena na utrci u Monzi zbog izazivanja sudara s Lewisom Hamiltonom.

Max je zbog te kazne trebao ići tri mjesta unatrag na startnome gridu, u odnosu na svoj kvalifikacijski rezultat, ali zbog novog motora s unutarnjim sagorijevanjem, turba, MGU-H, MGU-K, spremnika energije i kontrolne elektronike, pridružit će se na samom začelju startnog poretka vozaču Ferrarija, Charlesu Leclercu, koji također ima nove komponente motora, uključujući i novu specifikaciju hibridnog sustava. Ne bude li dodatnih promjena, Ferrari će biti na 19., a Red Bull na 20. poziciji, budući da se u obzir uzima redoslijed dobivanja kazni.

Mercedes bi tako trebao imati nešto lakši put do osme uzastopne pobjede na VN Rusije, ali i do povećanja vodstva u poretku konstruktora. Trenutno je razlika 18 bodova u korist njemačke momčadi. Na vozačkom planu, Hamiltonu se pruža dobra šansa za povratak na vodeću poziciju jer je njegov zaostatak za Verstappenom samo pet bodova.

14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Danas baš i nije bio prebrz na treninzima,čisto sumnjam da je prtiskao,prije da je čuvao bolid za trku sutra.

zjurina

Točno. Čemu pritiskat kad nema potrebe. Bolje čuvati motor i bolid za utrku i dobro isprobati razne postavke za setup.

west 044

Sad će bit kuglana odozada sa Leclerom!!!

west 044

P.S. Bik se loži na crveno!!!

west 044

Leclerc više nije voljeni u Ferrariju,pa će po novom Ferrari uzimati povratne informacije od Sainza pošto su pouzdanije od njegovih. Ovo mu nije dobro sijelo ali tu ne može pomoći ni njegov menađer mlađi Totd.Tu je Matia neumoljiv!!!

zjurina

Boli Leclerca briga dok je Brži od Sainza kakav feedback ovaj ima.

Gigi

Vidis nitko tu ne komentira svadu u Ferrariu, svi se fokusirali na Merc i RB sto je zanimljivo.

Nosko

Ponavljaš se, stalno jedno te isto. Opterećen si sa nama, navijačima Ferraria, kako možemo komentirat i navijat za Maxa. Vidiš, meni je to baš zanimljivo.

zjurina

Leclerc ako je apmetan će pustiti Maxa jer nije u utrci s njim & onda iskoristiti priliku da se zajedno s njim probija u poredku 🙂

zjurina

https://www.gp1.hr/2021/09/leclerc-osjeti-se-da-je-nova-pogonska-jedinica-bolja/

Evo Charles potvrdio skoro riječ po riječ što sam rekao:
“…On je prilično brži od nas, ali pokušat ću ga iskoristiti. Ostati iza njega pa pretjecati druge bolide kad i on…”

… barem je tako prenio naš novinar.

Nosko

Bilo bi zgodno da ovaj puta Perez odradi kuglanu.

brasko

Kao što sam i pretpostavio nakon što je dobio kaznu od tri mjesta. Ne moraš biti genijalac da bi zaključio kako je trenutno ova promjena motora sasvim logična za nedeljnu utrku. Al dobro moraju malo analizirati ovo, analizirati ono i nakon dugog vijećanja izaći pred novinare s puno pompe kao da su dobili kakve izbore i iznijeti zaključak s naravno opet podužim obrazloženjem.

SIR LEWIS HAMILTON

Jel kazna od 3 mjesta za sljedeću trku? 😀

mody

Samo kisa moze spasit utrku ili ce opet biti good job lewis

Related Posts