Valtteri Bottas najbrži i na drugom treningu u Rusiji

Najbrži na drugom slobodnim treningu je bio Valtteri Bottas u Mercedesu. Drugi sa samo 0.044 sekundi zaostatka je bio njegov momčadski kolega Lewis Hamilton. Odličan treći je bio Pierre Gasly u AlphaTauriju, a četvrti i peti su bili Lando Norris u McLarenu i Esteban Ocon u Alpineu.

Šesti je bio Max Verstappen u Red Bullu. Nije bio potpuno zadovoljan bolidom, a kako se pokazalo ni stazom jer je iskazao nezadovoljstvo da ne može prestići drugi bolid. Iza Maxa su završila dva Španjolca – Carlos Sainz u Ferrariju je bio sedmi, a Fernando Alonso u Alpineu osmi. Prvih deset su zaključili Aston Martinov Sebastian Vettel i Ferrarijev Charles Leclerc.

Sljedeći je na rasporedu treći slobodni trening sutra u 11:00.

Trening je počeo kako je i planirano, u 14:00. Prvi je u redu za izlazak na stazu bio Vettel, koji je odmah išao vježbati start. U koloni su odmah izašli svi osim Russella, Ricciarda i Latifija. Williamsi su na stazu krenuli 3-4 minute nakon početka treninga, dok je Ricciardo ostao duže u garaži jer su mu mijenjali pogonsku jedinicu – ugrađivali su stariju, već korištenu ranije.

Vozači su izašli odmah počeli s brzim krugovima. Većina je u tim ranim izlascima na stazu bila na srednje mekim gumama. U prvih deset minuta su najbrže krugove izmjenjivali Bottas i Leclerc (Bottas je bio na srednje mekim a Leclerc na mekim gumama).

Nakon pola treninga na stazu je izašao i Ricciardo. Na čelu poretka su bila dva Mercedesa – Bottas ispred Hamiltona. Iza njih su bili redom Gasly, Norris, Ocon, Verstappen, Sainz, Alonso, Vettel i Leclerc. Otprilike u isto vrijeme stigla je potvrda iz Red Bulla da će Verstappen startati utrku s dna poretka zbog promjene cjelokupne pogonske jedinice.

25 minuta prije kraja treninga Giovinazzi se izvrtio i stražnjim krajem bolida udario u ogradu. Oštećenje stražnjeg kraja je bilo toliko da je morao zaustaviti bolid na stazi, čime je izazvao crvenu zastavu.

Trening je nastavljen devet minuta kasnije. Zadnju četvrtinu treninga vozači su koristili za simulaciju utrke, te nekih promjena u poretku nije bilo. Vidjeli smo neke greške vozača – preupravljanja, manja izlijetanja te “skejtanja” po visokim rubnjacima. Tako je trening zaključen izletom Pierrea Gaslyja u zavoju 2 preko visokog rubnjaka, pri čemu je slomio prednje krilo. No, unatoč svemu, poredak na vrhu se nije mijenjao.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ZMija

ili je mercedes jos uvijek u prednosti nad ostalima
ili je botas izmakao kontroli
ili obadvoje
ili nista od navedenog
pa odaberite ko mekih krusaka

Nosko

Da su Bottasu dali otkaz na početku sezone, mogao je imati već veliku prednost u borbi za prvaka :)))

F1 44

A nebi uzeo u obzir da bottas ima novi motor!?
Da luji stede motor na treninzima?

zjurina

Ništa novoga… sad polako na kavicu 🙂

mody

Biti ce sutra kisa bit ce veselo

Related Posts