Ricciardo: Zadovoljan sam, ali želim istražiti kako mogu biti bolji

Nakon pobjede u Monzi, Ricciardo nastavlja sa sve boljim vožnjama. U kaotičnoj završnici VN Rusije ostvario je četvrto mjesto i nadmašio timskog kolegu Norrisa što nije bio čest slučaj ove sezone. Australac popravlja formu nakon slabijeg ulaska u sezonu u usporedbi s Norrisom i ovo mu je treća utrka od posljednje četiri koju završava među četvoricom najbržih.

„Kada sam prošao ciljem bio sam prilično sretan. Počeo sam kao peti, završio četvrti tako da su bodovi bolji nego što su bili u prvome krugu i ovo je jedan od mojih boljih rezultata ove godine. Prihvatit ćemo krajnji ishod“, započeo je Ricciardo.

„Kada su uvjeti ovakvi kakvi su bili, jako brzo može postati loše i na ulasku u zavoj broj sedam nakratko sam bio suočen sa zabijanjem u zid pa preživjeti i proći kroz sve to bilo je dobro. Mogao sam vidjeti Sainza, koji je završio treći. Nakon zaustavljanja u boksu i na početku stinta na intermedijima se odvojio, ali onda sam uhvatio priključak i da je bilo još par krugova možda sam mu se mogao više približiti.“

Bez obzira na dobru formu, Ricciardo smatra da može biti bolji i radi na tome, zato želi dodatno istražiti neke stvari vezane za brzinu jer misli da je u nekim dijelovima utrke radio slabija vremena. Napredak za njega, ali i za momčad, bit će potreban jer vode veliku bitku s Ferrarijem za treće mjesto u konstruktorskom poretku.

„Bilo je pozitivnih stvari, ali i stvari na kojima treba još raditi. Željan sam razumjeti što mogu napraviti kako bih se poboljšao. To su dobri bodovi. Ima još nekih stvari koje želim provjeriti oko brzine. Bilo je trenutaka kada sam se osjećao dobro, ali vremena krugova nisu bila dobra pa želim malo istražiti što je bilo. Današnji bodovi su dobri, ali sa slabom brzinom još uvijek nedostaju neke stvari pa ćemo pokušati to shvatiti.“

„Nije bio tako ugodan vikend kao u Monzi, malo zeznutije, a mi smo bili malo kompromitirani u petak i nismo prešli preko toga, ali nastavit ću raditi na tome,“ završio je Australac.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F1 fan

Qatar dodan u kalendar za 19-21 studenog !!!!!

brasko

Inače gledao neki video gdje Zak Brown pokazuje svoju impresivnu kolekciju trakačih vozila iz raznih kategorija. Lik je istinski zaljubljenik u ono što često znamo nazivati… svijet oktana. A kolekcija je stvarno impresivna i unikatna.

George

Nek vrate “livreju” iz 1998, i to će im donijeti barem pola sekunde po krugu 😉
McL is back !!!

brasko

Lol… Slažem se.

brasko

Kada se sve sabere mislim da je četvrto mjesto jako dobar rezultat na kraju. Poslije Monze sam napisao da se nadam da će do kraja prvenstva doći još koja pobjeda. I umalo je. Al’ glavu gore. Bude već.

Related Posts