Ricciardo: Ne treba uljepšavati, ali bolje da se kvar dogodio u petak

Za dvostruke pobjednike Velike nagrade Italije vikend u Sočiju nije počeo pretjerano dobro, ali ipak zadržavaju umjereni optimizam za nastavak vikenda.

Daniel Ricciardo stigao je na Veliku nagradu Rusije prepun pozitivnih dojmova s prošle utrke u Monzi, gdje je upisao svoju prvu Grand Prix pobjedu nakon trogodišnjeg posta.

Po izlasku na Autodrom Soči raspoloženje mu se brzo pokvarilo. Prvi trening završio je na 14. mjestu, a onda se pojavio i kvar motora u njegovom McLarenu. Njegova ekipa morala je u bolid staviti jedan od starijih motora, a kad je izašao na stazu, stalno su ga ometali razni faktori i nije uspio odvoziti pravi krug. Završio je na 17. poziciji.

“Prilično nesiguran petak, ali pretpostavljam da je bolje gledati kao da je čaša polupuna, a ne poluprazna. Bolje da se ovo dogodilo danas, nego u subotu ili nedjelju, a nadam se da je sad riješeno.”

“Međutim, ne treba negirati da je to utjecalo na naš dan. Kad bi konačno izašli na stazu, bilo je žutih zastava pa crvenih zastava. Kad smo vozili brze krugove, bilo je prometa i vozača koji su vozili sporo s punim spremnicima. Definitivno je bilo neuredno.”

“Poremetio nam se cijeli drugi trening i bez uljepšavanja, bio je to nezgodan dan. Možemo izgledati mnogo bolje od ovoga, ali moramo napraviti neke pozitivne pomake. Mislim da će vikend imati još prekida, ali nadam se za sve, ne samo za mene. Vidjet ćemo što donosi sutra, mislim da kišobrane”, rekao je Australac.

Govoreći o dodatnim prekidima, Daniel se referirao na vremensku prognozu koja sugerira kišu – posebno za subotnje jutro, ali i mogućnost kiše u nastavku vikenda.

Daniel Ricciardo, McLaren MCL35M (Photo: McLaren Media Centre)

Dan bez problema nije imao ni Lando Norris, iako su njegovi problemi ipak bili manji. Na kraju prvog treninga se izvrtio pri ulasku u boks, a prema njegovom objašnjenju razlog je bila greška na motoru, ne vozačeva. Ovako je on komentirao svoj dan nakon osvajanja četvrtog mjesta na drugom slobodnom treningu.

“Mučio sam se prilično na prvom treningu, ali napravili smo neke promjene na bolidu za drugi trening i definitivno poboljšali stvari. Ostao mi je pozitivan osjećaj na kraju dana.”

“Ne bih rekao da smo kompetitivni kao što smo bili u Monzi, to je sigurno. Neke od naših prednosti koje smo imali u Monzi, ovdje nisu prikazane, a više je zavoja u kojima do izražaja dolaze određene slabosti našeg bolida. Ipak, osjećaj je pristojan i bez obzira na to možemo biti kompetitivni u odnosu na Ferrari i AlphaTauri, momčadi protiv kojih se i borimo.”

McLarenov glavni cilj u Rusiji, ali i generalno u završnici sezone, je ostati ispred Ferrarija u poretku konstruktora. Trenutno društvo iz Wokinga drži treće mjesto s 13 i pol bodova prednosti.

Lando Norris, McLaren MCL35M (Photo: McLaren Media Centre)
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
brasko

Očekujem od Mclarena da bi u nedelju obzirom da Leclerc starta sa začelja, a od Tsunode nema baš neke vajde da dvojac iz Mclarena poveća svoju prednost u borbi za treće mjesto. Dobro ne sada baš poprilično, ali pristojno. Što u konačnici može presuditi jerbo svi oni ne sudjeluju češto, više spletom okolnosti u easpodjeli ovih maksimalnih bodova. Tako da uzimanje bodova oba vozača i kada je van podija može biti presudno do kraja sezone.

zjurina

Gledam na karti razvoj naoblake i padalina & mogao bih vas malo razveseliti.
Koliko vidim sada pada kiša, ali do dvanaest sati bi se trebalo razvedriti.
Dakle staza bi mogla za treči trening biti još malo mokra, ali bez padalina.

Related Posts