Perez: Zakasnili smo s izmjenom guma

Sergio Perez je rekao kako je u današnjim kvalifikacijama za Veliku nagradu Rusije zakasnio jedan krug s izmjenom na gume za suhe uvjete, što mu je dalo samo jedan brzi krug u suhim uvjetima, a upravo to vidi kao krivicu današnjeg slabog rezultata.

S devetim mjestom u današnjim kvalifikacijama u Rusiji, Perez nije počeo utrku među prvih pet još od Mađarske.

“Da, radilo se o zagrijavanju guma. To je nešto što nismo učinili. Uzeli smo slickove vjerojatno krug prekasno jer smo s tim setom išli na pripremni krug i to nas je usporilo, a na kraju kad smo i isprobali te gume, imali smo samo jedan krug da bismo mogli sastaviti dobro vrijeme.”

“Nadamo se sutrašnjem oporavku, ali bit će to zeznuta utrka i zaista se svašta može dogoditi. Danas nije bilo idealno poslijepodne”, rekao je Checo.

S druge strane, Verstappen je bio spreman početi utrku sa začelja još i prije početka kvalifikacija jer je Red Bull najavio da će uzeti niz novih komponenti pogonske jedinice i kao rezultat toga niz kazni.

Za razliku od ostalih vozača koji će također uzeti nove pogonske jedinice i kazne za utrku – Nicholasa Latifija i Charlesa Leclerca – Verstappen nije vozio krug u kvalifikacijama i objasnio je zašto:

“Da, odlučili smo ne raditi previše krugova jer bih ionako počeo zadnji pa bi to bilo nepotrebno trošenje bolida i guma. Bilo je u redu, izašli smo na intermedijima, prianjanje je bilo dobro”.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
zjurina

U tijeku F2 utrka & vrijeme dobro, staza suha.

& BREAKIN IN F1 !
Wolf izvlači Jokera iz rukava – Hahahaha… Bottasu mijenjaju dijelove motora – startat će 17.ti !!!

Webmaster

Kao I Giovinazzi,također na začelju.

brasko

Stvarno ne znam šta je s tim likom. Stvarno nekada vozi kao kakav amater. Nažalost to je prilično često. Da nema Maxa mislio bih da je taj Red Bull neka kanta. Ili ima popriličan zaostatak ili napravi grešku ili oboje Dobro ima ponekad i kakav bljesak, ali puno češće ovo prvo. On je samo dokaz da ne može baš svatko biti prvak ako ga stave u konkurentan bolid. Naravno on nije niti doveden da bude prvak već da pomogne Maxu. Mada niti to mu baš ne polazi za rukom izuzev Azerbajdžana kada je uspio biti u pravo vrijeme na pravom… Read more »

Webmaster

Da je i bila suha staza tebi ne bi baš puno pomogla,toliko si loš.

Related Posts