Martin Whitmarsh se vraća u F1 s Aston Martinom!

Bivši šef McLarena Martin Whitmarsh se vraća u Formulu 1. Novi poslodavac će mu biti Aston Martin, za koji je Whitmarsh uvjeren da će postati momčad spremna za borbu na naslov.

Whitmarsh je u McLarenu proveo 25 godina. Naslijedio je velikog Rona Dennisa na čelu ekipe 2008. godine. Radio je s mnogim uspješnim vozačima poput Ayrtona Senne, Mike Hakkinena i Lewisa Hamiltona.

McLaren je napustio 2014. te je od tada radio izvan sporta, a sada se vraća u sport kao izvršni direktor odjela za performanse u Aston Martinu.

“Poznajem i cijenim Lawrencea [Strolla] i njegov rad dugo godina, i zadivljen sam njegovim neiscrpnim poslovnim ambicijama. Podjednako sam uvijek cijenio rad ekipe iz Silverstonea, koja je prošla mnoge reinkarnacije te sad ima snagu da udare jače nego ikad.”

“Lawrenceov cilj je osvajanje naslova prvaka, kratko i jasno, i ne bi se priključio ekipi da nisam uvjeren kako je to moguće ostvariti. Znam što sve treba napraviti za osvajanje naslova te uz pomoć Lawrenceovog vodstva te sposobnostima, strasti i radnom etikom koju ekipa posjeduje, planiram učiniti sve što mogu kako bi ekipa bila pobjednička, što je i Lawrenceov krajnji cilj.”

“Na kraju, vrlo sam uzbuđen što ću biti na čelu Aston Martinovog odjela za performanse, te sam također uzbuđen što ćemo koristeći sve naše tehničke i intelektualne mogućnosti razviti uspješan i profitabilan posao,” rekao je Whitmarsh.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mars32

Sretno

Related Posts