Karting Prvenstvo Hrvatske: Virovitica priprema jubilarnu utrku

Državno prvenstvo ponovo na stazi u Virovitici u okviru 25. utrke.

VIROVITICA – Virovitica je poslije tromjesečne pauze ponovo domaćin natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu. U nedjelju 3. listopada Auto moto karting klub Cobra Virovitica organizira jubilarnu „25. Nagradu Virovitice 2021.“, u okviru koje se voze peta i šesta bodovna utrka Državnog prvenstva, ali i raspisanog Otvorenog prvenstva Hrvatske u kartingu.

Iskusni karting suci i veliki entuzijasti Auto karting kluba Cobra Virovitica, podržani pokroviteljima Gradom Virovitica i Romić-Promet.d.o.o., u tom će gradu i na tamošnjoj znanoj stazi dugoj 829 metara, dočekati 30 prijavljenih vozača iz 12 hrvatskih klubova, koji su raspoređeni u osam raspisanih klasa.

Najbrojniju ekipu, s osam vozača, čine članovi domaćina AMKK Cobra, ujedno i vodeće ekipe ovogodišnjeg prvenstva, koji brane naslov ekipnog prvaka. U pojedinačnoj konkurenciji četiri su vozača u dosadašnje četiri utrke osvojili sto posto bodova i vodeći su u svojim klasama: Marko Turk (KK Koprivnica) u Rotax Max Senior, Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica) u Rotax DD2 Master, Jan Pokos (AKK Fly with Kolman Zagreb) u klasi KZ2 i Nikola Samaržija (AMKK Cobra Virovitica) u KZ2 Master.

Svi su oni višestruki državni prvaci i na pragu su osvajanja novog naslova. S tek ponekim bodom manje do prvih su se pozicija, uoči novog ogleda u Virovitici, vinuli i Šimun Borovčak (KK 1 Zagreb) u klasi Rotax Micro Max, Mihaelo Zorić (KK Rijeka) u Rotax Mini Max i Fran Kranjac (KK1 Zagreb) u Rotax Max Junior. U sve njih, čiji se bodovi ubrajaju u ekipni poredak, uvijek je zanimljiv i nastup onih najmanjih s tek pet i više godina, u početničkoj „Baby kart“ klasi, koji je svatko za sebe pobjednikom već time što se odlučio sjesti u malu brzu zujalicu kojom se u karting sportu uobičajeno počinje, a s vremenom stiže i do svjetskih staza, na kojima je nekolicina ovih naših asova i ove sezone polučila zapažen uspjeh.

U subotu 2. listopada, tijekom dana, od 10 do 18 sati voze se slobodni treninzi, dok nedjeljni raspored počinje službenim treninzima od 9 sati, a od 10,30 do 12 sati vozi se s mjerenjem vremena za startne pozicije. Prve bodovne utrke kreću u 12,30 sati, a druge od 14,30 sati. Oko 16,30 sati predviđeno je proglašenje najuspješnijih.

Virovitica će ovog vikenda biti domaćinom proglašenja Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu za 2020.godinu, čiji je organizator Hrvatski auto i karting savez, a ove se godine svečanosti dodjele priznanja organiziraju separatno po disciplinama auto sporta i kartinga, vezujući se uz pojedina natjecanja, a sve zbog nemogućnosti organizacije jedinstvene svečanosti što je uuobičajeno bila početkom godine. Najuspješnijim sudionicima kartinga priznanja će se uručiti u subotnje veče, s početkom u 20 sati u Tehnološko inovacijskom centru Virovitica, neposredno uz karting stazu.

Autor: Miroslav Krpan

Related Posts