Horner: Trkaći incident; Wolff: Profesionalni prekršaj

Toto Wolff i Christian Horner se vjerojatno nikada ne bi složili oko toga tko je kriv u dramatičnom duelu Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena na nedjeljnoj utrci za VN Italije. Tako se i pokazalo. Wolff je sudar nazvao “taktičkim prekršajem”, a Horner označio kao “trkaći incident”. 

Suci su na kraju donijeli odluku da je Verstappen “pretežno kriv”, te mu uručili kaznu od tri mjesta za Veliku nagradu Rusije i dva kaznena boda.

“Rekao bih, u nogometu se to naziva taktičkim prekršajem. Max je vjerojatno znao da će, ako Lewis ostane naprijed, to vjerojatno biti pobjeda u utrci.”

“Maxu je bilo jasno da će to završiti sudarom. Imali smo sudar pri velikoj brzini u Silverstoneu, a imamo sad i jedan automobil koji je ovdje završio na Lewisovoj glavi. Koliko daleko možemo ići? Možda ćemo zatim imati sudar velike brzine i sletjeti jedno na drugo”, rekao je Wolff.

No, upravo za nepromišljene i opasne sudare pri velikim brzinama Toto se može obratiti obojici svojih vozača.

Međutim, Horner je naravno krenuo u opovrgavanje Wolffovih tvrdnji, ali priznanjem da se radi o trkaćem incidentu, pomalo priznao da je Max možda pretjerao.

“Razočaran sam što je Toto rekao da je to bio ‘profesionalni faul’. Mislim da je to trkaći incident i na sreću danas nitko nije ozlijeđen. Prije svega, nismo trebali biti u toj poziciji jer smo imali loše zaustavljanje u boksevima.”

“Ali, Max je imao brzinu, imao je dovoljno prostora oko sebe. Mislim da mu je Lewis dao dovoljno prostora u prvom dijelu zavoja i naše mišljenje je da ga je Lewis možda previše zatvorio u drugom dijelu. Možete vidjeti da Max ima prolaz u prvom dijelu, Lewis mu daje dovoljno mjesta, Max uz njega, a zatim očito nastao incident.”

“Mislim da je Max zaradio dovoljno da mu se s lijeve strane da malo više prostora. Vjerojatno se to može sada osporavati s obje strane, ali ako s time zauzmete sredinu, nazvali biste to trkaćim incidentom”, izjavio je Horner.

I Horner i Wolff složili su se u jednome. Pohvalili su posao koji je halo obavio u zaštiti Hamiltonove glave u sudaru.

29 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
schumy

Bio sam na utrci i to se dogodilo 50m od mojeg sjedećeg mjesta na “I VARIANTE VELOCITA ESTERNA” (tribina 8 !!!). Navijam za Ferrari od svoje 6 godine života što se vidi i po mojem “nicku” ali VOLIM UTRKE (!!!!) a ne ove “kenjaže” od propisa i presuda otromboljenih, naši vrli susedi bi rekli “izlapelih” “sudaca, (hik!!). Vjerujte mi to je bio TRKAĆI INCIDENT – i ako malo mogu biti “zločest” – istine je sljedeća: -u prvom dijelu zavoja su bili “kotač uz kotač”, u drugom dijelu zavoja HAMI je “malo” skrenuo u desno i “TRAS”, dogodilo se što se… Read more »

DMX

Wolff ne kakaj. Najobičniji trkači incident di su oboje htijeli pokazat jajca. Jedino kaj izgledalo strašno pa se onda odmah vade kartoni. To je postalo već noromalno za ova neznalice koji trenutno vode F1.

Worf

ne kakaj ti. iako sam rekao sam sebi da se necu logirati ovaj vikend na portal jer nema smisla voditi jedne te iste rasprave, al za ajde jedan komentar mogu odvojit 5 minuta izgledalo strasno? izgledalo? ako vas toliko frustrira sto je hamilton postao statisticki no1, tj skinuo msc s trona, onda uzmite pauzu par godina dok se ne umirovi. pa ponovo pocnite pratiti. POMIRITE se s time konacno. bez jebenog HALOa po kojem smo svi srali (ja prvi), sad bi se pripremala sahrana za hamiltona, a max i njegova banda iz boksa bi pripremali obranu za iznijeti na sudu.… Read more »

west 044

Bravo Worf majstore uvijek ga zavučeš gdje treba!!!

brasko

Odličan članak Worf. Nadam se da ćeš češće odvojit 5 minuta.

DMX

A koji si ti majke ti? Aj ne drobi o nečemu čemu nemaš pojma. Ako te strah gledata prati neki drugi sport. Ako si zabrinut za njihovu sigurnost javi im se možda te angažuiraju iako čisto sumnjam s obzirom na to kakve gluposti pišeš.Isto tako oni su tu plaćeni da voze i svjesni rizika, zato jesu najbolji vozači svijeta a takvi kao ti nikad to neće bit pogotov sa prosipanjem pameti iz fotelje.

Ti buš odredio tko je kriv? Taj prosim te … umi se za početak.

Pratiteljcro

Bolje da nisi odvojio 5 minuta, cijeli post ti je jedan veliki butthurt.

F1 fan

Michael i just send you an email

Berislav

Max bi trebao dobiti ‘Spitzname’ Maxtaliban obzirom na koji način nasilnički, preko koljena, riješava pokušaje pretjecanja. Kod njega nema ‘milom’, samo sila dolazi u obzir…… koliko ono već godina?

Lewis8F

To znaju svi. Samo je mržnja prema Lewisu prevelika i sad moraju braniti Maxa na svakom koraku iako su ga ti isti razapinjali dok se sudarao sa crvenima.

Berislav

Točno….I ovo su več dvije utrke koje su završile sa groznim posljedicama zahvaljujući Maxtalibanu.Za gospodu ovdje…. jel’ vi to želite gledati krv na stazi?

schumy

Bero, ne kenjaj!
1.) Silverstone tvoj HAMI – 1:0, prošao je “lišo”, zna se kooga ovi “kenjci”b od suddaca vole !
2.) Mađarska – “vodonoša” tvoga HAMIJA – pobere 8-9 kolega i gle čuda: nema nikakve kazne……mEĐU NJIMA “SLIČAJNO” najebe Max (??!!)…..
#.) Monza – sereš li sereš a objektivnost ti je “zero” !
Naspavaj se, idi na poneku trku “u živo” pa onda “kenjaj” s pravom jer si nešto vidio “u živo”.
Ovako pokrij se po ušima i -muči !
SCHUMY

brasko

Koliko pompe oko sudara i posljedicama po Red Bull u slijedećoj utrci. Ono kada se u sportu često desi da ti je netko nešto prije ponudio prihvatio bi objeručke, a onda osjetiš žaljenje što nisi ostvario više. Tako je to u slučaju Red Bulla. Nadali su se izgubiti što manje na Mercedes obzirom da je izgledalo kako je u Monzi Mercedes jači. Na kraju je čak Max i povećao prednost doduše za dva boda s Monzom iza sebe. Sochi se je ionako smatralo kako bi to bila prilika za zamjenu motora tako da kazna od tri mjesta u tom slučaju… Read more »

brasko

Slažem se posebno oko ovog potonjeg. Dojma sam da je prije bilo više kvalitetnijih komentara za pročitati nego danas. Mislim ima ih, ali su preplavljeni onim nekim pošalicama i podj****anjima s tim da neki od njih nisu bili humoristični niti prvi puta. Ne tvrdim da su moji tekstovi spektakularni, ali se trudim iznijeti dojam ili kako sam ja vidio događanja na stazi. Što se tiče minusa i pluseva. Šta reć koliko sam puta gledao na npr youtubeu neke videozapise i ne znam baš da ima onih kojima neko nije puk’o dislike. Ako npr Rolling Stonsi mogu dobiti dislike, ‘ko sam… Read more »

Lewis8F

Sve je jasno iz Hornerove izjave. Da misli da je Ham kriv ili da je 50:50 već bi okrivio Hamiltona.

Ajmo trkaći, mir mir nitko nije kriv.

Haha. Što si podupirao i stvorio sve ove godine sad plaćaj kamate.

Yukihonda

Popušio je kaznu pri brzini od 70km..trebao mu je sa 300km… pa da osjeti 51g.silu…onda bi bio objektivno sretan sa kaznom…ovako Max ima krivicu… bilo je definitivno mjesta… Ralica bi ga i onako pretekao…

Lewis8F

Hahaha, ralica. Pogledaj fotku. Samo je j3dan zagrebao u pijesak ko ralica. Hahaha.

Desmosedici

Već sam pisao..mislim da su obojica pridonijeli sudaru..Max je mogao odustati od napada a Lewis mu je mogao ostavit više prostora..stoga je trebalo kazniti obojicu ili nikoga..ovako nije fer..opet repovi i dvojbe..ali uvijek u korist Mercedesa.

Lewis8F

Kojeg mjesta? Što da se svako izmakne Maxu kad želi proći? Išao je po pasicama ravno u Hamiltona. Hamilton je već izbjegqvao sudar i maknuo se 2m udesno. Bio je cijeli bokid ispred Maxa na ulasku u prvi zavoj. Nikada tu nitko ne može proći.

Problem je što svi znate da je Max takav da se ne ustručava zabiti u nekoga. Ti si ga osuđivao kad je gazio Vettela. Sad iz mržnje prema Hamiltonu pišeš ovakve nebuloze.

TORPEDO

Čestitam na jučerašnjoj pobjedi Bagnaie…koja dobra utrka i svaka čast na borbenosti.
Mislio sam da će ga nadmudriti Marquez ali nije se dao..bravo 🙂

Desmosedici

Marquez statistički i stvarmo..realno spada među najveće vozače moto sporta..međutim redovito protiv vozača Ducatia ne uspijeva u dvobojima.

TORPEDO

Ducati ima uvijek najjači motor ali ne uspijeva to prečesto prenijeti na stazu. Ima taj specifični V- motor,ustvari točnije neki govore i L.motor,znači cilindri ravno pod 90 stupnjeva…to u MOTOGP nema nitko.
Yamaha i Suzuki redne motore,Honda,KTM i Aprilia V-motore i gore opisani L-motor.
A utrke ono…jednostavno nemaš pojma tko će bilo koju utrku dobiti…ludilo doslovno,već lani je bilo dobro ali ove godine je ludilo.
Podsjeća me malo Ducati na motocikle MBA i Rotax nekad…usis preko rotacionog diska,brutalno otpuštanje snage,najbrži na pravcu…ali prenos snage na podlogu ne toliko dobar kao ostali.

Desmosedici

O

Desmosedici

Izgleda da su na ovom GP21 otklonili te probleme..imaju nabolje riješeno spuštanje stražnjeg dijela motocikla kada pri ubrzavanju jednostavo ” čučne” i tada strašno ubrzava, posebno u 4. i 5. brzini kada se jenostavno odvoji od svakog pratitelja..brutalno jak desmosedici stroj.

TORPEDO

Mislim da im tu puno pomažu aerodinamički dodaci,recimo Honda ih ima puno manje. Ali moj favorit je KTM,i dok svi imaju aluminijske okvire oni su se vratili na cjevasti okvir,koji je isto toliko jak i krut a puno više savitljiv u odnosu na aluminijski. Ako bude još gdje pala kiša vidjet ćeš kako je zalijepljen za stazu jer dopušta puno veću savitljivost i prilagođavanje stazi. Inače povijest aluminija seže u prvu polovicu 80-tih gdje je Yamaha bila prepoznata po tzv. “Deltabox” okviru…koji su svi kopirali i iz godine u godinu rade sve kruće i čvršće konstrukcije što je sve veća… Read more »

LUTHER

mislim da toto nema što govoriti o silverstonu, tj uspoređivati ta dva slučaja.. prvo što je u silverstonu brzina bila kudikamo veća…i lewis nije baš bio paralelno sa maxom u toj situaciji… al generalno… trkači incident…
sjetimo se situacije prije par godina vettel je u francuskoj udario bottasa..a kimi je izvrtio lewisa u engleskoj… nakon toga je hamilton izjavio da ferrari ima novu taktiku, referirajući se na to da ferrari namjerno udara u mercedese… po tome se situacija ove godine može također nazvati da mercedes ima taktiku udaranja red bullova tj maxa posebice.. silverstone.. pa i monza…

Nosko

Krivica za sudar pripada boksovima, kod jednog i kod drugog, jer su kod Maxa bili katastrofa, a Lewisu su uzeli 2 sec previše. Jedni i drugi trebaju žaliti, ali na kraju trebaju biti i sretni. Na početku vikenda se mislilo da je ovo vikend od Merc, a poslije sprinta da je ispalo da će ipak biti od RB. Da je umjesto Lewisa bio netko drugi, sigurno Max ne bi tako uletio. Tako da je to bilo isforsirano, ali, što je to tako čudno? Pa, to je utrkivanje i bore se za prvenstvo! Od njih niti ne očekujem gentlemansko utrkivanje i… Read more »

mody

Kako mi ide na zuvce ovaj toto vuk nekoc mu je za sve bio kriv rosberg sada max kaze lewis da mu max nije ni rekao kako si jeli on njemu rekao kako si u zid kad ga je izgurao sve se mora okrecati oko njega.ovu mercedesivu dominaciju treba prekinuti… ne ide ga ove sezone onda se sluzi trikovima .max nije trebao bit kaznjen jer nije bilo namjernog kontakta ovaj suzi prostor kad je vec usao u zavoj

Lewis8F

Hahaha, a meni tako zabavno kad si nervozan.

Samo daj. Ajme kako dugačke postove pišeš.

Ček, idem skoknut po kokice.

Related Posts