Hamilton: Russell će unijeti novu energiju u momčad Mercedesa

Mercedes je u tjednu između utrka u Nizozemskoj i Italiji objavio dolazak Georgea Russella na mjesto Valtterija Bottasa od iduće sezone, a Lewis Hamilton izjavio je kako od novog momčadskog kolege očekuje jednu dodatnu energiju.

Pet sezona traje partnerstvo između Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa. Istinski suparnici na stazi bili su tek povremeno, a uglavnom su njihove uloge unutar momčadi bile prilično jasne jer je Britanac bio značajno brži. Momčadski kolege bit će još nekoliko mjeseci i pokušati Mercedesu donijeti još jednu titulu, a onda će Valtteri preseliti u Alfa Romeo.

“Bilo je izvanredno”, kaže Lewis o vremenu provedenom u Mercedesu s Bottasom na drugoj strani garaže. “Ja sam istinski uživao i bilo je to izvanredno putovanje. Stekao sam prijatelja u tom vremenu i pomogli smo momčadi u osvajaju četiri svjetske titule.”

“Jasno je da i dalje pokušavamo završiti tu eru na visokoj razini, ali sam također uzbuđen zbog novog poglavlja u njegovom životu. Kako smo rasli i učili zajedno, tako će on nastaviti rasti i napredovati.”

Hamilton i Bottas na VN Španjolske (Foto: Steve Etherington)

Na mjesto finskog pilota doći će svježa krv. George Russell nova je F1 zvijezda u nastajanju i konačno će dobiti priliku odraditi sezonu u Mercedesovom bolidu. S obzirom na promjenu tehničkih pravila i nove bolide, ne možemo u ovom trenutku reći da će držati volan bolida sposobnog za osvajanje titule, no za Georgea će sve biti korak naprijed nakon pretežno tmurnih sezona u Williamsu.

S velikim će se zanimanjem pratiti odnos snaga između sedmerostrukog prvaka Hamiltona i mladog asa kojeg mnogi vide kao Lewisovog nasljednika. Evo kako Hamilton razmišlja o budućem kolegi.

“On je dio te mlađe skupine. Mladi talenti koji se probijaju odlična su stvar za sport, oni su budućnost. Mislim da će svježa krv biti odlična stvar za naš tim, naravno, budući da sam ja već starac tamo. Mislim da će definitivno unijeti novu energiju među članove momčadi, znajući da imaju novog mladića koji je silno gladan uspjeha, motiviran i sve će ih gurati prema naprijed”, rekao je Lewis.

Na pitanje je li analizirao Russellove prednosti i mane, odgovorio je negativno, ali dodao: “Gledao sam Georgea u Formuli 3, GP2 i naravno da sam pratio njegovo utrkivanje, poteze koje je radio. Nema sumnje da je nevjerojatno talentiran.”

“Nisam proučavao detalje gdje bi mogao biti slabiji, to nije nešto na što bih trošio energiju. Znam da će on i dalje postajati sve jači, čak i u ovih preostalih devet utrka, a sljedeće godine će sasvim sigurno stvarati vrućinu.”

Prije nego mu George postane timski kolega i potencijalno počne stvarati probleme, Lewis mora svu svoju snagu uprijeti u borbu protiv Maxa Verstappena. Slijedi vikend u Monzi, na koji Hamilton dolazi sa zaostatkom od tri boda.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Lewis8F

RUSSELL: LEWIS IS MY ROLE MODEL ON AND OFF THE TRACK

Pripremi se George za mega hejt nakon što su te uzdizali.. Hahaha

Lewis8F

Izvuci energiju za 21. i 22. onda pedaliraj 🙂

Related Posts