Haas službeno potvrdio Schumachera i Mazepina za 2022!

Mick Schumacher i Nikita Mazepin ostaju vozači američke momčadi u Formuli 1 i za sljedeću sezonu…

Haas F1 Team odlučio je napraviti zaokret na kraju prošle godine i umjesto iskusnih lisaca, Romaina Grosjeana i Kevina Magnussena, u svoje bolide postaviti dvojicu novaka. Mick Schumacher stigao je kao prvak Formule 2, a Nikita Mazepin s ne posebno impresivnim vozačkim renomeom, ali sa značajnom financijskom injekcijom svojih sponzora.

Tijekom ove sezone mladi vozački tandem američke momčadi zapravo i nije imao priliku pokazati kakve su zaista njihove vrijednosti, budući da bolid Haasa jednostavno nije konkurentan za išta više od čuvanja začelja poretka u Formuli 1. Nije im se nijednom naklonila sreća da bi osvojili poneki bod, ali momčad ipak vjeruje u njih i daje im priliku u novoj sezoni. Naravno, uz nadanja da će s novim pravilima i njihov bolid biti konkurentniji.

“Znali smo da želimo kontinuitet za volanom naših bolida u 2022. i sretan sam što mogu potvrditi da će Mick Schumacher i Nikita Mazepin voziti za Uralkali Haas F1 Team sljedeće godine. Ova 2021. omogućila je obojici priliku za učenje u Formuli 1, a kao novaci, učinili su mnogo ove godine.”

“Bila je to teška sezona, sasvim sigurno, s paketom koji imamo, ali u isto vrijeme obojica su prihvatili izazov i blisko surađivali s momčadi, kako bi naučili naše procese i prilagodili se na sve teškoće koje Formula 1 donosi – izvana i iznutra.”

“Sada gledamo prema sezoni 2022. i uvjereni smo da možemo krenuti prema naprijed kao momčad te dati Micku i Nikiti kompetitivni trkaći paket za napraviti sljedeći korak u njihovim F1 karijerama”, poručio je šef momčadi Guenther Steiner.

Mick Schumacher je izjavio:

“Budući da sam dio Formule 1, živim svoj san. Prva godina zajedno s Haasom vrlo je uzbudljiva i poučna, a siguran sam da ću iskustvo koje mogu steći unijeti u sljedeću godinu. Novi tehnički propisi, impresivna ambicija cijele momčadi i podrška Ferrarija – naravno vjerujem da će nas to približiti vodećima sljedeće sezone i da ćemo se moći boriti za bodove.

Veselim se što ću biti dio tima koji postaje sve jači, a sa svoje strane učinit ću sve što mogu da krenemo naprijed. Na kraju, želio bih zahvaliti Ferrarijevoj akademiji vozača na povjerenju koje mi i dalje pružaju i podršci koju su mi iskazivali godinama.”

Nikita Mazepin je uoči prvog nastupa na domaćoj stazi ukratko izjavio:

“Vrlo sam uzbuđen zbog sljedeće godine, novog automobila i prilike da s ovom momčadi rastem. Mislim da ćemo sljedeće godine biti snažni.”

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
doby43

Micku je bolje otic u Redbull ili Mercedes.

zjurina

Šteta.
Micka je trebalo prebaciti u Alfu, a Mazepina zamijeniti nekim mladim uspješnim vozačem iz F2, tako i oknako samo radi nered i smeta na stazi.

west 044

Konačno sa istom šasijiom a ne protežirat tatinog!!!

brasko

Koliko sam čuo Mick je odličan vozač. Mislim dokazao je to i u F2. Šteta za njega što je u poprilično nekonkurentnom Hassu gdje ima jedino mogućnost da bude ubjedljivo ili značajno bolji od timskog kolege iz sezone u sezonu. Možda i završi u Ferrariju jedne godine, ali tamo je relativno mlada vozačka postava tako da to izgleda neće biti skoro.

B4c4

Sainz ima ugovor još jednu godinu, tako da me ne bi iznenadilo da ga Mick iduće zamjeni.
Možda nije extra vozač i možda je bilo boljih od njega u F2, ali bio je konstantan i zbog toga bio prvak.
Vrijeme će pokazati svoje i možda bi bio još bolji da nema tog Schumacher.

brasko

Sve stoji, ali uz konstantnost mada ne nužno dođu i rezultati. Navodno ako je vjerovati napisima iz medijia u Ferrariju trenutno dobijaju bolje povratne informacije od Sainza nego od Leclerca tako da mi ne izgleda da bi Sainz bio u situaciji da mu se produži uovor još koju godimu.

B4c4

Nažalost kako se u sportovima sve svodi na novac mislim da je prezime Schumacher u Ferrari-u veliki magnet za sponzore, zato i kažem da bez obzira na rezultate Sainza moguće je da ga Mick zamjeni.

Related Posts