Giovinazzi: Glasine postoje, ali koncentriran sam na svoje nastupe

Što se vozačkih postava za 2022. tiče, gotovo sve je poznato. Jedini upitnik je iznad mjesta momčadskog kolege Valtterija Bottasa u Alfa Romeo Racingu. Antonio Giovinazzi svim silama nastoji zadržati posao…

Alfa Romeo je nedavno objavio angažman Valtterija Bottasa za sljedeću sezonu. Finac mijenja svog sunarodnjaka, Kimija Raikkonena, koji je odlučio zaključiti svoju F1 karijeru.

Ono što još uvijek nije poznato, tko će biti drugi vozač momčadi iz Hinwila. Zasad nema službene potvrde ostanka ili odlaska Antonija Giovinazzija, koji privodi kraju svoju treću natjecateljsku sezonu. Rezultati mu nisu posebno dobri, iako je u posljednjih nekoliko tjedana imao određene bljeskove.

U Nizozemskoj je bio sedmi u kvalifikacijama, a na domaćem terenu deseti u petak pa osmi u subotnjem sprintu. Na njegovu žalost, te obećavajuće početke vikenda nije uspio pretvoriti u osvajanje bodova za prvenstvo.

O svojoj budućnosti kaže: “Nemam još nikakvih novosti. Znam samo da će Valtteri biti u Alfi sljedeće godine, ali s moje strane nema vijesti. Naravno, ja bih želio znati što je prije moguće, ali nije moja odluka.”

“Znam da kruže razne glasine, ali odluka nije na meni, tako da sam koncentriran na svoje nastupe. Nastojim ostvarivati najbolje moguće rezultate u utrkama i kvalifikacijama, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi.”

“Naravno, svi želimo isto – donijeti najbolje moguće rezultate za svoju momčad, kvalificirati se bliže vrhu, utrkivati se za osvajanje bodova. Jasno je i s moje strane i s Fredove što svi želimo.”

A šef momčadi Fred Vasseur zasad karte drži za sebe. Alfa je zapravo u prilično dobroj poziciji jer su sva druga mjesta popunjena pa se nude različite opcije. Zadržati Antonija, potražiti nekog iskusnijeg vozača koji je bez angažmana ili možda promovirati neku od mladih nada. Spominjao se zadnjih dana Kinez Zhou kao izgledno rješenje.

Giovinazzi je već jednom bio na pragu otkaza. U prvoj sezoni Alfa ga je gotovo već otpisala pa se trgnuo u drugom dijelu sezone i ipak sačuvao vozačko mjesto. Trenutno mu je potrebno nešto slično, drastičan napredak u vožnjama, želi li i 2022. biti među elitnom dvadesetoricom.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Upravo se zakucao u zid na Fp,ne znam da če mu to pomoči,iskreno volio bi da ode iz F1.

robif

Zhou če dočerat kineske djelove,pa Alfa bude kineski Ferrari,a možda iz Ferrarija posude i koje dijelove

brasko

Najviše me i brine da se u F1 nađe bilo što što je made in PRC.

Desmosedici

Alfin bolid je sigurno bolji od bolida HAAS-a i Williamsa..trebalo bi to potkrijepit i boljim rezultatima.

DMX

Ako će para odlučit onda će završit kao Williams

Related Posts