Gasly: Ne razumijem zašto nismo mijenjali gume

Nakon vrlo uspješno odrađena prva dva slobodna treninga za veliku nagradu Rusije, Pierre Gasly loše je odradio subotnje kvalifikacije. Francuz u redovima AlphaTaurija je inače redovit čovjek u trećoj kvalifikacijskoj rundi, a za propust u ruskim kvalifikacijama okrivio je lošu taktiku ulaska u boks.

Prvu kvalifikacijsku rundu Gasly je završio na respektabilnoj šestoj poziciji, no problemi za Pierra počinju krajem Q2 kada je pao u poretku iz razloga što, za razliku od njegovih konkurenata, nije ušao u boks po nove gume.

Zaglavivši sa starom komponentom intermediate guma, unatoč tome što je putem radio veze zatražio promjenu, Gasly je viđen kako bijesno udara po zaštitnom HALO-u. Saznanje da neće doseći Q3 i da je 12. mjesto najviše što će ostvariti na kvalifikacijama, razjarilo je Francuza koji je potom komentirao kako je velika pogreška to što se nije išlo na nove gume.

“Imao smo tempo kojim sam vrlo lako mogao ući u Q3. Bolid je bio vrlo brz u uvjetima vlažne staze, no u drugoj smo rundi zadržali stari, potpuno iskorišten set guma. Zatražio sam odlazak u boks jer sam vidio da se staza suši. To nismo učinili, a ta nas je velika greška zadržala izvan Q3.”

“Ne razumijem zašto nismo mijenjali gume. Kada pogledate rasplet treće kvalifikacijske runde, jasno je da smo puno izgubili. Osjetio sam potencijal i znam da smo propustili lijepu priliku” , rekao je Gasly.

Gasly je rekao da je njegova ljutnja bila trenutna jer je znao koliko bi mogao poboljšati rezultat na novim intermediate gumama te dodao da gubitak brzog kruga nije bio faktor koji mu je omeo šanse.

“Nedostajala nam je desetinka za ulazak u Q3, a mislim da bi na novim gumama bilo moguće napraviti i sekundu i pol brže vrijeme. Još sam u Q1 znao da u ovakvim uvjetima imamo ogroman potencijal da napravimo dobar rezultat, pa se ljutim kad s takvim potencijalom ne napravimo rezultat.”

“Ovakvi uvjeti znaju biti neuredni, ali to  što sam ušao u određeni promet nije bio razlog ispadanja u Q2. Problem je to što se nismo zaustavili u boksu”, dodaje Gasly.

Zanimljivost je da je 12. mjesto Pierreov najlošiji kvalifikacijski rezultat ove sezone, a prije Rusije to je ostvario u španjolskim i britanskim kvalifikacijama.

Related Posts