Capito o Russellu: “Oduševljeni smo što mu je ukazana prilika”

Šef Williamsa Jost Capito nije krio oduševljenje nakon što je potvrđeno da će George Russell od iduće sezone biti stalni član vozačke postave Mercedesa.

Posljednjih su dana glavne vijesti u svijetu Formule1 imenovanja vozača za iduću sezonu. Odlazak Bottasa u Alfa Romeo napravio je prostora da George Russell (napokon) bude imenovan kao vozač Mercedesa za sezonu 2022.

Jost Capito, koji se Williamsu pridružio krajem prošle godine, otkrio je kako je zadivljen cjelokupnim radom Georgea Russella u Williamsu.

„U posljednje tri godine svakom je članu osoblja Williamsa bilo jasno koliko je George posvećen, koncentriran i talentiran u djelovanju na stazi i izvan nje. Tome svjedoči i njegov doprinos za momčad.“

“On ima sve karakteristike potrebne za postizanje najvećih uspjeha u ovom sportu. Cijela momčad i ja oduševljeni smo što je mu je ukazana prilika okušati se u Mercedesu. Sa zanimanjem i ponosom pratit ćemo njegov napredak znajući ulogu koju je Williams odigrao u razvoju njegovih sposobnosti”, zaključio je Capito.

Russellovim odlaskom iz Williamsa jedno vozačko mjesto ostaje nepopunjeno. Za očekivati je da će Nicholas Latifi ostati u momčadi, a s volanom Williamsa sve se češće povezuje Alexa Albona. Capito nije previše zabrinut zbog Russellova odlaska jer navodi da Williams ima niz mogućnosti kojima će nadomjestiti prazno mjesto.

„Već smo dugo vremena bili svjesni da postoji mogućnost da Russell napusti tim, stoga su nam na raspolaganju brojne mogućnosti vozača koji će ga nadomjestiti.“

„Veselimo se oblikovanju naše buduće vozačke postave koja će nam pomoći da napravimo novi korak na našem uzbudljivom timskom putovanju. Pravovremeno ćemo vas obavijestiti o kojem vozaču se radi“, rekao je Capito.

Momčad trenutno zauzima osmo mjesto poretka konstruktora. Osvojili su dvadeset bodova od kojih se najviše pamti Russellovo drugo mjesto na VN Belgije.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Da,imate mogućnosti,ali dali možete naći vozača koji bi po kvalitetama bio blizu Russelu,iii slijedi li još jedna godina za zaborav,i bez bodova,bez obzira na nova pravila???

Related Posts