Bottas najbrži na prvom treningu u Rusiji!

Najbrži na prvom slobodnom treningu za VN Rusije je bio Valtteri Bottas u Mercedesu. Njegov momčadski kolega Lewis Hamilton je završio drugi, a Max Verstappen u Red Bullu na trećoj poziciji.

Image

Tijek treninga:

Prvi su na stazu izašli vozači Ferrarija, a vrlo brzo iza njih i skoro svi preostali vozači kako bi skupili prve podatke na stazi u Sočiju. Jedini koji nije odmah izašao na stazu, kao i inače, je bio Max Verstappen u svojem Red Bullu.

U prvom dijelu su se na vrhu izmjenjivali vozači koji su pomalo tražili limite staze. Bottas je standardno dobro vozio u Rusiji gdje je u prošlosti imao odličnih rezultata, a Leclerc je javio svojem trkaćem inženjeru kako ima nekih problema. Podsjetimo, Ferrari je u njegov bolid stavio novu, unaprijeđenu, pogonsku jedinicu zbog koje će Charles krenuti sa začelja poretka u nedjeljnu utrku.

Nakon dvadesetak minuta je na stazi zavladalo ‘zatišje’ te je većina vozača otišla u bokseve. Verstappen je u tom trenutku bio najbrži na mekanim gumama, a blizu su bili vozači Mercedesa na tvrdim gumama.

Dva Mercedesa su u drugim izlascima na stazu izašli na soft gumama te je Bottas odmah postavio najbrže vrijeme. Leclerc je nakon prijavljenih problema ponovno izašao na stazu te postavio treće vrijeme.

Nekoliko trenutaka smo imali i period virtualnog sigurnosnog automobila zbog krhotina na startno-ciljnom pravcu. Vrlo brzo je očišćeno te je trening nastavljen. U zadnjih 15-ak minuta je Verstappen izašao na novom setu mekanih guma te je dobrim krugom došao o treće pozicije.

Zaostatci su bili prilično prilično veliki te se dosta vozača mučilo s pronalaskom gripa na stazi u Rusiji. Do kraja treninga nije bilo većih uzbuđenja na stazi. Drugi slobodni trening se vozi od 14 sati po hrvatskom vremenu.

21 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
zjurina

& Gio zakucava…. ma bravo! & Red Flag normalno.

Nije mi jasno zašto kada je Crvena Zastava se vrijeme ne zaustavlja?

Nosko

Max ipak starta zadnji.

zjurina

uuuuuffff… Dragec nam pokušava odglumiti Vettela 🙂
Dobro je prošal !

zjurina

Upravo raspravljaju… Posljednja vijest – Max će startati sa začelja jer mijenja/stavlja motor i ostalo pripadajuće!

given2drive

ako ce startati na mokrom bez sca i bez veceg krsa evo mu min +5 vec na startu…a i na suhom ako nece biti krsa ista stvar….

zjurina

Zasada kao i očekivano. Drugačije bi me i razočaralo.

Fearrarija i Leclerca je lijepo vidjeti opet pri vrhu, Charles odmah iza Maxa, ali 0,69 zaostatka ne pokazuje baš puno dobrog.
Poredak pri dnu vidljivo pokazuje odnos ekipa, pa su se fino poredali.
McLaren isprobava očito nešto drugo, vidljivo po izboru pneumatika.

given2drive

zjuro….to se sve vidi na SUHOM….sutra ce biti cijeli dan kisno…cak negdje najavljuju i jaku grmljavinu u 14h😄😄…bilo bi lijepo kad bi u nedjelju start bio na suhom i usred utrke pala kisa tek toliko da moraju mijenjati gume a da nema sca…i u zadnjih 10-15krugova se pocne susiti tako da opet moraju mijenjati gume😉😉

zjurina

Lol…. koji supercool scenario…
Nadam se samo da neće biti onakva poplava kao jučer !!!

given2drive

to bi moglo sutra biti…u nedjelju nace….kazu za sutra 96% vlage i jaka kisa s grmljavinom (za sada)

LUTHER

čak i da bottas bude na pole positionu, kaj mu to znači, kad će “dobrovoljo” prepustiti pobjedu hamiltonu.. jbt takav vozač više

Gigi

Bas me zanima sto bi na njihovom mjestu napravio Ferrari, RB ili Mclaren. Vjerojatno bi dopustili pobjedu vozacu koji nema sanse bit prvak i tako darovali prvenstvo protivnickom vozacu ah taj prokleti Mercedes.

given2drive

mcl se prije 14 g opekao…imali su obojicu tvrdoglavih vozaca koji nisu htjeli pustiti…jedan je imao potpisan ugovor i receno mu je da ce biti br 1 a drugi je bio bitanski rookie…uostalom znas cijelu pricu i sam….😉
rbr, dok se borio za titulu, nije imao postenog br 2 vozaca
a u ferrariju ti je pravilo da se utrkuju do monze (uz iznimke)…nakon monze tko ima vise bododova njemu prepustas mjesto, ako se radi o prvenstvu naravno…

zasto ti ja to pisem kad sve to znas??😄😄😄😄

Gigi

Kuzim ja da je Luther mislio da bi se Bottas trebao oglusit na naredbe da pusti prvo mjesto. Nema vise toga kako je prije bilo, danas te lako spuste na zemju ako se ne poslusaju naredbe, makar Bottasa bas briga ipak je dobio pedalu.

given2drive

ali….nije dobar po kisi…a sutra i vrlo vjerojatno i nedjelja…kisa

Lewis8F

U ovoj fazi natjecanja i Lewis bi propustio Bottasa da je obrnuto bodovno stanje.

Nosko

Mislio sam da si protiv toga? Šta nisi rekao da bi LH imao već 20 naslova da su ga puštali kao što su MS?

given2drive

sutra ce padati kisa, a velika vjerojatnost i u nedjelju….🌧🌧🌧

mody

Max mora startati bar kao 5

west 044

Za sada dobro,Mercedes brži ,kao što sam rekao Bottas mora odradit posao!!!

mody

Za koga vodonosa ne vozac gledat ce opet maxu u leda

Lewis8F

Šteta što su McLareni toliko daleko.

Related Posts