Vettel vjeruje da FIA treba više slušati vozače nakon Norrisove nesreće

Sebastian Vettel razočaran je odlukom Michael Masija i FIA-ine komisije sudaca u današnjim kvalifikacijama za VN Belgije. Lando Norris je u Q3 izletio sa staze nakon što je prošao kroz Eau-Rouge, a incidentu je uveliko pridonijela ogromna količina vode na stazi.

Tijekom kvalifikacija vladali su promijenjivi, ali neprestano kišni uvjeti. Sama sesija počela je s pet minuta zakašnjenja zbog kiše. Vozači su konstantno mijenjali između intermedium i kišnih guma, s time da je rijetko kad postojala idealna guma za uvjete na stazi.

Nepredvidljivosti je pridonijela sama konfiguracija staze Spa-Francorchamps. S više od sedam kilometara, Spa je najduža staza u kalendaru. Uz to, mnoge uzbrdice i nizbrdice mogu natopiti stazu ako su kišni uvjeti.

Cijenu je platio McLarenov Lando Norris. Britanac je prvi ušao u brzi krug u Q3 i izgubio kontrolu nakon izlaska iz Eau-Rougea. Prije početka kruga, Norris je na radiju javio da je na stazi stvarno mokro.

Sebastian Vettel bio je prvi vozač iza Norrisa. Isprva, Vettelu nije bilo jasno zašto sesija nije pod crvenom zastavom. Vozač Aston Martina brzo je došao do razbijenog bolida Landa Norrisa i provjerio je li s Britancem sve u redu. Međutim, Vettel je svejedno bio veoma bijesan što su se uopće morali naći u tako riskantnoj poziciji.

“Mislim da ni Michael nije ponosan zbog onoga što se desilo. Uvijek je lako biti general poslije bitke, ali smatram da moramo pronaći način da se više slušaju informacije koje mi imamo.”

“Stvari su veoma ograničene u garažu. To je kao da gledate kroz prozor. Ali tri kilometara u drugom smjeru, ne znam što se događa. Kada sam prošao kroz Eau Rouge i popeo se na brdo bilo je puno vode te sam tražio crvenu zastavu. Mislim da je istina da sesija uopće nije trebala početi.”

“Mogli smo mnoge stvari bolje obaviti. Smatram da je bolje biti siguran jednom previše nego jednom premalo. Dobro je što se ništa nije desilo, to je glavna vijest, ali Lando je mogao drugačije završiti i mislim da nije ništa mogao učiniti oko toga.”

Sebastian Vettel

Vettel će kao peti krenuti u sutrašnju utrku. Unatoč odličnom rezultatu, Vettel vjeruje da bi bez pogreške u svojem krugu konkurirao za najviše pozicije na gridu.

“Otišao sam široko u osmom zavoju i zapravo izletio sa staze, tako da mislim da bi Daniela prestigli bez problema, možda smo trebali biti malo više u poretku.”

“Veoma sam sretan zbog Georgea, ali to je možda mjesto na kojem smo mi mogli biti, malo više u vrhu. Ali mislim da je odličan rezultat za nas, sretan sam što krećem u utrke s dobre pozicije.”

Sebastian Vettel
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mars32

Gospodin

robif

Kome je Vettel bio reka da goni pred par godina?Charliju ili ?

F1 fan

Legenda

Desmosedici

Regenmeister!

Related Posts