Verstappen: Vrlo pozitivan start

Iako je drugi slobodni trening završio nešto ranije zbog izlijetanja zaštitne ograde u Malmedyju, Max Verstappen smatra da je vikend za VN Belgije na Spa-Francorchampsu počeo vrlo pozitivno. Dan je završio s najbržim vremenom.

Na prvom treningu je bio drugi najbrži, iza Valtterija Bottasa, a na drugom slobodnom treningu je unatoč izlijetanju bio najbrži, što je na kraju bilo i najbrže vrijeme dana – 1:44.472 – odvoženim na mekim gumama. Vrlo blizu su bili Bottas i Hamilton, iako su bili na srednje mekim gumama.

U drugoj polovici treninga Max je također prešao na srednje meke gume kako bi odradio simulacije utrke. Pred kraj treninga je izlijetanjem izazvao crvenu zastavu – zanimljivo, na istom mjestu gdje je nešto ranije Charles Leclerc također izletio i izazvao prekid.

“Ne znam, samo sam izgubio stražnji kraj, zatim malo više preupravljanja i završio sam u ogradi,” rekao je Max o izlijetanju.

No, unatoč tome, Max je vrlo pozitivan.

“Bilo je dobro. Vrlo smo sretni kako je protekao dan. Naravno, bilo je nekih sitnih prilagođavanja postavki bolida između dva treninga, no općenito vrlo smo sretni. Mislim da je dan bio dobar, vrlo pozitivan start.”

“Nisam ništa mijenjao na prednjem krilu [nagib krilaca], vrlo sam sretan s ovim što imam. Naravno, još nekoliko stvari trebamo uzeti u obzir, između ostalog i vremenske uvjete,” rekao je Max.

Petak je počeo vlažno, a završio suho. Max očekuje zanimljiv ostatak vikenda.

“Vrlo je teško reći kakvi smo u mokrom jer nismo imali prave prilike za voziti. Ali mislim da će svaki dan biti sličan ovom. Bit će vrlo zanimljiv ostatak vikenda,” zaključio je Verstappen.

Related Posts