Vasseur: Treba biti iskren s vozačima

I Kimi Räikkönen i Antonio Giovinazzi imaju ugovore s Alfom do kraja tekuće sezone, a vjeruje se kako Finac vjerojatno neće ostati i sljedeće godine jer talijanska momčad cilja na Valtterija Bottasa ako ga Mercedes ne zadrži.

Vasseur je ranije ove godine rekao kako momčad ne isključuje zamjenu i Räikkönena i Giovinazzija, te inzistira da je sve otvoreno.

Alfa je proširila svoj odnos sa Sauberom, što je Vasseur označio kao dugoročno partnerstvo koje naglašava želju marke za uspjehom u sportu.

“Mislim da smo u dobroj poziciji jer smo ambiciozni. Jačamo odnose s partnerima, sponzorima i suradnicima. Portfelj raste. Partnerstvo s Alfom je čvrsto i dugoročno partnerstvo.”

“Ferrari radi dobar posao, a mi se poboljšavamo sa šasijom. Imamo tone zelenih svjetala i želimo biti vrlo pozitivni u budućem poslovanju. Sada moram obaviti svoj posao kako bih sve uspio uvjeriti na sklapanje novih suradnji”, rekao je Vasseur.

Fred vjeruje da će biti važno biti iskren prema potencijalnim zaposlenicima, a sve kako se ne bi stvorila lažna očekivanja, pogotovo ako dođe ugledni vozač.

“Ako imate zajednički projekt i vrlo ste jasni s vozačima, onda recite “dečki, ne želim vas zajeb*vati, nećemo moći pobijediti 2022., čak ni 2023. godine, ali barem želimo pomak od dvije ili tri pozicije godišnje i želimo se poboljšati.”

“Morate biti vrlo jasni i transparentni s njima: “Nećemo moći pobijediti, ako smo P8 onda nam je cilj biti P6, a zatim i P4”. Bolje je tako nego reći “u redu, ne brini, pobijedit ćemo sljedeće godine”. Time ćete stvoriti frustraciju”, rekao je.

Iako se tim tek treba odlučiti o svom vozačkom sastavu za 2022. godinu, Vasseur je priznao da je Giovinazzi ove godine napravio korak naprijed, posebno u kvalifikacijskom dijelu, ali računa da Talijan još mora poraditi na svojim utrkama.

Total
1
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
r.u.m.
23.08.2021. 11:19

Kao Helmut , on je vrlo izravan prema svojim vozačima.

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x