Tost: Nadam se da ćemo zadržati sadašnju vozačku postavu

AlphaTauri još nije potvrdio svoj izbor vozača za 2022. godinu, ali šef momčadi želio bi nastaviti raditi s aktualnim tandemom.

Nešto će se tu pitati vrhušku Red Bull Racinga, koji ipak ima zadnju riječ kad su karijere Pierrea Gaslyja i Yukija Tsunode u pitanju, ali za Franza Tosta dvojbe nema. Spomenuti dvojac trebao bi ostati i sljedeće sezone u momčadi iz Faenze.

“Osobno, nadam se da ćemo nastaviti s ovom dvojicom vozača jer Pierre je fantastičan vozač. Vrlo brz, vrlo iskusan i stvarno se dobro uklapa u momčad. Želim zadržati i Yukija također jer učimo ga godinu dana i očekujem od njega vrlo dobru drugu polovicu sezone.”

Kako Gasly vozi u posljednjih godinu ili dvije, takvog bi vozača vjerojatno poželjeli mnogi od šefova F1 momčadi. Francuz je ove sezone osvojio 50 od momčadskih 68 bodova i izuzetno je konstantan u svojim nastupima. Zbog toga ne čudi da ga Tost želi zadržati.

S Tsunodom je malo drukčija situacija. Japanac je imao odličan ulazak u sezonu, no kasnije su u njegovim nastupima počele dominirati pogreške. Neke od njih prilično skupe – i u pogledu rezultata i u pogledu učinjene štete na bolidu. Ipak, Tost očito vidi dovoljno potencijala u 20-godišnjaku i vjeruje da će s iskustvom doći i kontinuitet u vožnjama.

“Moram za Yukija reći da radi dobar posao jer nemojmo zaboraviti da je nov u ovome, on je rookie. Naravno, ponekad čini neke pogreške, ali dobro mu ide i nastavi li ovako, vidjet ćemo vrlo dobar drugi dio sezone i bit će pripremljen za sljedeću godinu. Zbog svega toga, nadam se uz Scuderiju AlphaTauri”, poručio je Tost.

U nastavku sezone AlphaTauri očekuje žestoka borba za peto mjesto konstruktorskog poretka s Alpineom i Aston Martinom.

Related Posts