Ricciardo: Prerano je za uspoređivanje Norrisa s Verstappenom

Australac je u svojoj karijeri bio momčadski kolega obojici mladih i super brzih vozača pa može iz prve ruke posvjedočiti o njihovim kvalitetama…

Od 2016. do 2018. Daniel Ricciardo bio je timski kolega Maxu Verstappenu u momčadi Red Bull. Imali su svojih dobrih i loših trenutaka, dok Australca favoriziranje mlađeg kolege nije nagnalo na odlazak u Renault. Nakon što sreću nije pronašao ni tamo, Daniel sada vozi za McLaren. Momčadski mu je kolega Lando Norris, još jedan izraziti talent, koji ga je u prvom dijelu sezone rezultatski uvjerljivo nadmašio.

Upitan o tome kako bi Norris stajao u usporedbi s Verstappenom, koji je sada jedan od dvojice glavnih kandidata za naslov prvaka, Ricciardo je naglasio da sličnosti postoje, no da je još prerano za direktne usporedbe.

“Mislim da su vrlo različitih osobnosti”, naglašava Daniel pa dodaje: “Po pitanju umijeća na stazi, recimo da se može vidjeti sirova brzina. Vidim to kod Landa ove godine. Možda je malo prerano uspoređivati njega s Maxom, ali sigurno da je vrlo dobar. Vrlo, vrlo dobar.”

Norris je to pokazivao i u prve dvije sezone svoje F1 karijere, ali ove godine je doista zablistao. Dovoljno govori činjenica da je treći u ukupnom poretku vozača, ispred drugih vozača Mercedesa i Red Bulla.

Lando Norris i Daniel Ricciardo, momčadski kolege u McLarenu od početka sezone 2021.

Ricciardo se nije uspio dočepati te razine. Po prelasku u McLaren proživljava velike poteškoće u procesu prilagodbe i samo je jednu utrku uspio završiti ispred momčadskog kolege. Još je na VN Mađarske bio “bolji” jer je zauzeo 11. mjesto, dok je Norris morao odustati zbog sudara u prvom zavoju.

Ricciardo ipak ne sumnje u svoj mogućnosti borbe protiv najboljih, a rado se prisjeća nekih trenutaka u kojima je to i dokazao, poput osvajanja pole positiona na VN Meksika 2018. Tada je na neki način naživcirao šefove svoje momčadi jer je Nizozemca zakinuo za rekordno postignuće.

“Znao sam da će Max, ako osvoji pole tog vikenda, postati najmlađi osvajač pole pozicije ikad, tako da bio je tu rekord za njega i za Red Bull. I naravno da je to dobro za brand, za momčad, reklama koja donosi novac. Razumijem tu poslovnu stranu i ne bih zbog toga bio ljut.”

“Bio sam sretan sa sobom jer me godinu ranije u Meksiku Max u kvalifikacijama dobio za gotovo jednu sekundu. Cijeli taj vikend 2018. bio je najbrži na svim sesijama, a onda u Q3 sam se pojavio… Niotkuda. Zbog toga sam bio ponosan, vidio sam da i dalje mogu. Max je vozio vrlo, vrlo dobro, ali potvrdio sam vjeru u vlastite mogućnosti”, objasnio je Ricciardo.

Drugi dio sezone počinje posljednjeg vikenda u kolovozu, vidjet ćemo može li Ricciardo počastiti sebe i svoje navijače nekakvom sličnom bravurom.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Gigi

Ricci je loš u 3 pm, kvale su mu katastrofa a u utrci ponekad bljesne. Lando ga sredio ko od šale.

robif

A šta je s tobom Ricci?šta se desilo?

Webmaster

Pred Landom je budučnost,samo je pitanje vremena kad če Mclaren uzeti pobjedu.

F-red

Ric hoces reci Maxa sa Norisom

Related Posts