Latifi: Početak utrke je zapečatio bodove

Nicholas Latifi se odlično snašao u kaosu prvog zavoja utrke za VN Mađarske, te je nakon meteža izašao na četvrto mjesto iza Lewisa Hamiltona, Estebana Ocona i Sebastiana Vettela. Ubrzo je to bilo i treće mjesto nakon odlaska Hamiltona po gume za suho.

Od tada se Kanađanin jednostavno usredotočio na svoju utrku, bez obzira na visoku poziciju na kojoj se našao, te je s osmim mjestom osigurao svoju prvu poziciju među najboljih 10. Naravno, nakon diskvalifikacije Sebastiana Vettela, to je postalo i sedmo mjesto.

“Jako sam sretan. Dolaskom na ovu utrku, potajno smo se nadali ovakvom rezultatu, ali to nije bilo baš realno! No, na početku se to sve “zapečatilo”. Izbjegli smo sve sudare i imali prave odluke.”

“Čim smo krenuli na ponovljeni start utrke, unutar dva zavoja je bilo jasno da je za gume za suho. Vagala se odluka jer smo mislili da ćemo mi jedini ući u boks i tako izgubiti dobro mjesto za start. Ali, bilo nam je sve jasnije pošto su praktički svi ušli u boks.”

Latifi ipak nije sve odvozio bez problema. Priznao je prilično neobičnu pogrešku koju je napravio nakon povratka na stazu:

“Lice mi se “kuhalo” jer sam imao kacigu za kišu na kojoj obično prekrivamo otvore i trebao sam je promijeniti, pa sam morao voziti s lagano otvorenim vizirom cijelu utrku, što nije bilo tako ugodno.”

Budući da je momčadski kolega George Russell završio odmah iza Latifija, kako bi Williamsu osigurao dvostruko osvajanje bodova, Kanađanin kaže da mu je još veće zadovoljstvo vidjeti ekipu koja napokon osvaja bodove.

Total
1
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Webmaster
03.08.2021. 13:40

Bravo Nick,sjajna vožnja,bez greške,nastavi tako i bez početničkih grešaka,možda se opet posreči.

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x