Horner ne vjeruje da će Red Bull i AlphaTauri mijenjati postave za 2022

Christian Horner kaže da su Red Bull i AlphaTauri “u dobrim rukama” i ne sugerira da će Red Bull promijeniti vozačke postave uoči sljedeće sezone. Unatoč fantastičnim vožnjama Pierrea Gaslyja, Horner i Red Bull zadovoljni su sa Sergiom Perezom.

Perez je proveo većinu svoje karijere u Force Indiji, odnosno Racing Pointu. Međutim, lani su Meksikancu pokazana izlazna vrata iz momčadi. Istovremeno, Red Bull je imao problema s konzistenošću Alexandera Albona.

U konačnici, Perez je potpisao jednogodišnji ugovor s ‘Bikovima’ dok je Albon prešao u ulogu rezervnog i test vozača. Takva odluka bila je netipična za Red Bull, s obzirom na to da imaju veoma uspješan projekt mladih vozača s dovoljno talenata koji bi mogli uskočiti u bolid F1.

“Naš je pogled uvijek bio usmjeren na pružanje prilike mladim vozačima i mislim da je Red Bull, više od bilo koje druge momčadi, učinio to.”

“Ponekad, morate pogledati izvan programa. Mislim da je to bila hrabra, ali i ispravna odluka. Dinamika u momčadi je dobra.

“Pierre obavlja fantastičan posao u AlphaTauriju i još uvijek je vozač Red Bulla, tako da smo na dobrom mjestu.”

Horner o Sergiju Perezu i Pierreu Gasylju

Također, Perez je nekadašnji član Ferrarijeve Junior Akademije. Ipak, Red Bull se odlučio za Pereza koji bi u Milton Keynes trebao donijeti iskustvo, stabilnost i konzistentost. Prema riječima Hornera, Red Bull je zadovoljan s dosadašnjim vožnjama Meksikanca.

“Mislim da Sergio obavlja ulogu kojoj smo se nadali. Vidjeli ste da je uzeo pobjedu u Bakuu kada je stavio Lewisa pod pritisak.”

“Skuplja konstruktorske bodove i igra timsku igru, kao što smo vidjeli na VN Francuske. Odličan je momčadski igrač i jako smo sretni s poslom kojeg obavlja.”

Christian Horner

Hornerove riječi prilično su očiti nagovještaj da će vozačke postave Red Bulla i AlpheTaurija ostati iste i dogodine. U nedavnom intervjuu, Gasly je komentirao da se osjeća dobro u ulozi vođe AlpheTaurija. Doduše, promocija u Red Bull uvijek ostaje opcija.

Related Posts