Gasly čeka odluku Red Bulla o tome za koga će voziti iduće sezone

Da će Pierre Gasly imati mjesto u jednoj od Red Bullovih momčadi, to možemo smatrati sigurnim, međutim nije još službeno potvrđeno u kojoj. Vjerojatniji je njegov ostanak u AlphaTauriju, no…

Nakon što ga je Red Bull Racing degradirao u Toro Rosso sredinom 2019. godine, suprotno svim očekivanjima, karijera Pierrea Gaslyja išla je zapravo uzlaznom putanjom. Francuz se odlično oporavio od te neuspješne epizode i počeo ostvarivati jako dobre rezultate.

Posebno se pamti pobjeda u Monzi prošle godine, a s jako dobrim nastupima odradio je i prvu polovicu 2021. Konstantan je, podjednako dobar i u kvalifikacijama i u utrkama, a prometnuo se u pravog vođu momčadi iz Faenze. O tome svjedoči podatak da je osvojio 50 od 68 bodova koliko je AlphaTauri skupio do sada.

No, pitanje za sljedeću sezonu još je uvijek otvoreno. Franz Tost nedavno je izjavio kako bi želio zadržati Pierrea i japanskog novaka Tsunodu, no logično je da se Gasly još uvijek nada novoj prilici u Red Bullu.

“Prilično su jasne stvari, sve je u Red Bullovim rukama”, kaže francuski vozač pa objašnjava: “Max ima ugovor za sljedeću godinu, ali Sergio ima jednogodišnji ugovor pa ćemo vidjeti što će se tu dogoditi. Ja sam ugovorom vezan s njima za još neko vrijeme, a prilično sam uvjeren da bismo trebali imati neke odgovore tijekom ljetne stanke ili brzo nakon nje.”

“Očito je da kao vozač uvijek želite biti u najboljem bolidu i boriti se za najbolju poziciju, tako da o tome razgovaramo, ali ja sam generalno fokusiran jedino na svoje nastupe iz vikenda u vikend, od utrke do utrke i želja mi je pokazati moj potencijal.”

“Žele li moj dolazak gore ili su zadovoljni s parom kojeg imaju, to je u njihovim rukama, a ovisi i o Sergiovim nastupima te planovima za budućnost AlphaTaurija. Mislim da žele vođu u AlphaTauriju, koji bi gurao momčad naprijed. Mislim da imamo odličan radni odnos sada i da postoji želja za napretkom AlphaTaurija, ali u ovom trenutku nema konkretnih odgovora. Očekujem da će biti nekih vijesti u idućih nekoliko tjedana”, objasnio je Gasly.

Perez je imao dobrih nastupa za Red Bull, poput pobjede u Azerbajdžanu, tako da možemo reći da je uspješniji od svojih prethodnika, Gaslyja i Albona, međutim imao je i dosta oscilacija. Za nekakav zaključak, kao što je Pierre rekao, treba pričekati što će se dogoditi u Red Bullu.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

A ne znam, drag mi je Čeko a opet isto Gasly zaslužio priliku nakon onoga što su mu napravili a sada se dokazao ima i pobjedu. Jako teška odluka, mislim da je Čeko odvezao zadovoljavajuće a još nosi i pare tako da će morati Gasly još jednu sezonu u TR.

klepesina

ma jok ide max u merc ako ove godine ne uzme titulu to sam siguran max je na ivici zivaca mlad brz oce titulu ako je ne uzme sad ide iz red bulla nece ih vise cekat pogotovo sad kada se skor sve mjenja iznova mislim da nece dangubit

F1 968

Ko može tvrditi da ce Merc iduce godine biti najbolji – svi ce ostati u istim timovima osim ako Bottas ne pokrene selidbe

r.u.m.

Ma daj molim te RBR raste i trenutno ima možda i bolji paket od Mercedesa oni trenutno voze na staroj slavi odnosno drži ih njihov naj bolji motor hibrid ali vrlo je to malo jer su se drugi valjda napokon nakon 7 godina približili vrlo blizu Mercedesu tako da otiči iz tima gdje je doktor nad doktorima za aerodinamiku AN a sljedeće godine će biti u pitanju sve samo ne motor BIO BI GLUP POTEZ OD MAXA,trenutno je RBR mjesto u kojem bi ja htio biti da želim titulu ako gledamo za 2022 jer dolaze nova pravila koja se tiću… Read more »

klepesina

slazem se da ima bolji paket trenutno od merca a dal raste nebih rekao aj da se kladimo da redbull nece bit ni blizu dogodine kao sto je sad

klepesina

dzaba drug da imas best aero ako te motor ne prati moras imat oboje

r.u.m.

Pa dobro zar nisu sada Honda i Mercedes vrlo blizu po GPS podacima a Reno i Ferrari zaostaju malo …pa evo baš sada čitam Tost šta govori o aero sljedeče godine da očekuje da će inž pronaći nešto a tko je najjači …Adrian …
https://www.gpfans.com/en/f1-news/68706/f1-s-clever-engineers-can-find-loopholes-in-2022-rules-tost/

Related Posts