Capito: Latifi je u Mađarskoj dokazao da zaslužuje mjesto

Otkad je došao u Williams, Nicholas Latifi bio je u debeloj sjeni Georgea Russella, no nakon VN Mađarske na kontu ima dva boda više nego njegov momčadski kolega…

Za kanadskog vozača, prošla pandemijska sezona bila je debitantska u Formuli 1, no viceprvak Formule 2 iz 2019. ostao je na bodovnoj nuli, baš kao i kompletna momčad Williamsa.

Što je za Latifija bilo poražavajuće, u cijeloj sezoni nije uspio pobijediti Russella u kvalifikacijama, a samo je dvije utrke uspio završiti kao bolje plasiran od momčadskog kolege. Taj se negativan niz nastavio i ove sezone. Russell protiv Latifija ukupno ima nevjerojatnih 27-0 u kvalifikacijama, ali u utrkama je stanje nešto drukčije.

U prvoj polovici sezone Kanađanin je triput bio bolje plasiran, a jedan od tih slučajeva dogodio se u najvažnijem trenutku – na Velikoj nagradi Mađarske, kad su obojica osvojili prve bodove u bolidima Williamsa. Latifi je bio sedmi, a Russell osmi.

Pohvale na račun Nicholasa stižu i od šefa momčadi Josta Capita: “Prvi put da je Nicky osvojio bodove u F1, a moralo se dogoditi. Siguran sam da će to biti veliki poticaj za njega i dati mu mnogo samopouzdanja. To da se kvalificirao iza Georgea, a završio ispred, sigurno je velika motivacija za njega.”

“Bio sam impresioniran kako je Nicky dovezao bolid do cilja uz pritisak vožnje među osvajačima bodova po prvi puta. U jednom je trenutku bio treći. To kako je zadržao mirnoću i donio rezultat bilo je vrlo impresivno. Pokazuje koliko Nicky zaslužuje biti u Formuli 1.”

A hoće li biti u Williamsu sljedeće sezone još uvijek nije službeno potvrđeno, no generalno vlada mišljenje da će Kanađanin ostati. Williams tek treba odlučiti o svojoj vozačkoj postavi, a ona će uvelike ovisiti o tome hoće li Mercedes pozvati Russella u svoje jato.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F1 fan

Toliko mi je drago za ovog lika da je osvojio bodove jer stalno je u sjeni rusella i negativan skor u kvalama, ovo je za njega ogromno po pitanju samopouzdanja

papaya

Ne sudim čovika jer uopće ga nedoživljavam…
Međutim lika nema nigdi i osvoji prvi put par bodova i odma ima plus

Neznam…očito nista neznam

F1 fan

Ok ajmo ovako. Vozi kantu od bolida. Sad je ispred rusella u poretku. Gubio je stalno u kvalama od njega, ali ne previše blizu je vremenom nije veliki zaostatak. A ba russela gledate i kažete da bi pojeo hamiltona u Mercedesu, znači ako je rusell toliko dobar jao 7x prvak a latifi mu blizu onda je latifi jako dobar vozač zapravo…

Lewis8F

Ali Russell ne bi pojeo Hamiltona. Latifi je ispod prosjeka. U svemu u čemu se utrkivao bio je ispod prosjeka. U F1 je jer ima novce. Zato je meni smiješno to uzdizanje Russella na temelju njegove dominacije nad Latifijem.

F1 fan

Pa ja neću reći da ne bi ili bi, jer ne znamo.. na temelju rusellovog kvalifikaciskog rezultata nad latifijem reci da bi on pojeo ham koji je 7x prvak je smiješno stvarno
Da je russel dobar dobar je ali previše uzdizanje a time i previše podcjenjivanje latifija. Al opet kažem full mi je dragi radi njega jer sigurno liku nije lako psihički podnijeti to sve oko rusella

Lewis8F

Ali Russell jest toliko bolji od Latifija. Samo što je Latifi loš.

Webmaster

Neznam…treba sagledati širu sliku,a ne suditi samo na osnovi jedne trke i 2 boda više,neka se usporede kompletni rezultati,pa da se vidi tko zaslužuje ostati.

Related Posts